2018. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Nem sikerült megmenteni egy partra vetődött 6 tonnás bálnát Argentínában

Az állatvédők minden erőfeszítése ellenére sem sikerült megmenteni egy 10 méter hosszú, 6 tonnás hosszúszárnyú bálnát, amely Argentínában, Mar del Plata világhírű üdülőhely strandján vetődött partra szombaton. 

Természetvédők és helyi önkéntesek tucatjai két napon át küzdöttek az állat életéért: hogy megakadályozzák a kiszáradását, megszakítás nélkül locsolták vízzel, nedves ruhákkal borogatták. Markológépekkel árkot ásva odavezették hozzá a tenger vizét is.

A parti őrség egy speciális hámot is tervezett, hogy azt ráerősítve daruval felemeljék és vontatóhajóval visszahúzzák a bálnát a tengerre.

Az Argentin Haditengerészeti Prefektúra tagjai és önkéntesek a partra vetődött púpos bálnát igyekeznek megmenteni 2018. április 9-én. Fotó: MTI/AP/Pablo Hugo Funes

Végül, amikor a vontatás megkezdődött, a hatalmas tengeri emlős elpusztult. „A bálnának már nincs szüksége a segítségünkre” – mondta Gisela Giardino, a Mar del Plata-i Egyetem biológusa, aki megköszönte a parti őrség, az önkéntesek és minden segítő önzetlen munkáját.

A bálna úszóján sérülések voltak, ezért lehetségesnek tartják, hogy beteg volt, amikor partra sodródott – idézte a Mar del Plata-i napilap Adrian Faiela állatorvost.

Neked ajánljuk
Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) „A kínzás nem kultúra” – Több ezren tüntettek Madridban „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Gondolkodj zöldben!” – Kreatív ötletpályázat iskolai ökocsapatoknak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam