2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Melegrekord és szaharai por Magyarországon

A fővárosi és az országos hajnali melegrekord is megdőlt hétfőn; Gyöngyösön a leghidegebb órában is csaknem 18 fokot mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat délután Facebook-oldalán. Ezen a napon eddig a legenyhébb éjszaka Tatabányán volt 1952-ben, akkor 15,6 Celsius-fokot mutattak a hőmérők.

Most ennél több mint 2 fokkal melegebb volt Gyöngyösön: az új április 16-ai országos hajnali melegrekord 17,8 fok. A fővárosi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord mostanáig 13,7 fok volt, 2015-ben regisztrálták a János-hegyi állomáson.

Most Budapest Lágymányos állomáson csak 17,3 fokig csökkent a hőmérséklet, így ez az új fővárosi rekord.

A hétfői időjárás a szokatlan meleg mellett további meglepetést is tartogatott: az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállított térségünk felé.

A hajnali esővel érkezett szaharai port törli le az ablaküvegről egy nő Nagykanizsán 
Fotó: MTI/Varga György

Borítókép: Gyöngyös (Wikimedia Commons)

Neked ajánljuk
Világos útmutatás a fényszennyezés visszaszorítására Először találtak mikroműanyagot ragadozó madarak szervezetében Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható? Háromszoros segítség hátrányos helyzetű gyermekeknek és szüleiknek
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam