2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tavasszal több kiskutyától akarnak megszabadulni a felelőtlen gazdák

Hazánkban, annak ellenére, hogy már számos helyen ingyen elvégzik a négylábúak ivartalanítását, még mindig kimagasló a felelőtlen állattartók száma, akik ráadásul kegyetlenül megszabadulnak a megszületett kölyköktől. Az állatvédők így megállás nélkül dolgoznak a tavaszi és az őszi szaporulat miatt.

Április 15-én a soroksári Dunából mentettek ki egy kidobott, pár napos kölyköt. A tenyérnyi állatnak szerencséje volt: megtalálója eljuttatta az állatmentőkhöz. „A pici fiú, és nagyjából 4-6 napos lehet; egészen bizonyosan nem magától ment be a Dunába úszni egyet” – fogalmazott Facebook-oldalán a Noé Állatotthon Alapítvány.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány egyik munkatársa a Magyar Időknek nyilatkozva elmondta: „A mi kapacitásunk és befogadóképességünk is véges, ebben az időszakban pedig még a szokásosnál is több munkánk van.”

Kutyakölyköket etetnek egy új szolnoki állatotthonban 2013. március 21-én  Fotó: MTI/ Mészáros János

Hosszú évek óta próbáljuk felvenni a kesztyűt a felelőtlen gazdák ellen, de azt látjuk, egyre reménytelenebb ez a harc.

„A kidobott és magára hagyott kölyökkutyákat elkülönítve, megfigyelés alatt tartjuk 14 napig, vagy ideiglenes befogadókhoz kerülnek, ha úgy ítéljük, hogy ott több gondoskodást kapnak. Ám gyakran előfordul, hogy nemet kell mondanunk, mert a vállalkozó kedvű segítőnk életvitele és munkája nem egyeztethető össze egy pár napos állat – felelősségteljes – ellátásával” – tette hozzá a szakember.

A felelőtlen állattartás mellett az állatkínzás mértéke is óriási, tavaly mintegy hatszáz eset miatt indult eljárás. Ezek a számok valójában nem tükrözik a valóságot, az állatvédők szerint a legtöbb ügy rejtve marad a hatóságok elől.

Fotó: Pixabay.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam