2020. június 1., Tünde
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Duplaannyi gorilla élhet még a Földön, mint eddig gondoltuk

Akár 360 ezer is lehet Afrikában a vadon élő nyugati síkvidéki gorillák száma – derül ki egy új kutatásból, amely éjjeli fészkeik alapján próbálta megbecsülni a fajta egyedszámát. Mivel a nyugati síkvidéki gorillák adják a ma élő gorillapopuláció 99 százalékát, a becsült egyedszámukban beállt változás az egész fajra kihat.

A tudósok eddig úgy hitték, 150-250 ezer nyugati síkvidéki gorilla maradhatott a közép-afrikai régióban. A szám duplázása azonban nem jelenti azt, hogy a gorilla ne maradna továbbra is súlyosan veszélyeztetett faj, ugyanis nagyon lassan szaporodik.

A nőstények 11-12 éves korukra válnak csak ivaréretté, és 4 évente egyszer szülnek. Emiatt nagyon hosszú időbe telik, míg újra megnyugtató méretűre nőhet a gorillapopuláció.

Neked ajánljuk
Évente 300 millió őshonos állatot ölnek meg a házi macskák Ausztráliában Nagy-Britannia méretű természetes környezetet vesznek el a terjeszkedő városok Tulkok a Hortobágyon – Marhák vadon (1. rész) Az EU-ban az áram több mint fele klímabarát volt tavaly Rafinált táskákkal dicsérik a raffiát
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam