2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vasárnap megdőlt a nappali melegrekord is

Napközben is megdőlt a melegrekord vasárnap, 31 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek.Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-nek elmondta: mostanáig 30,6 Celsius-fok volt az április 29-ei legmagasabb maximum-hőmérsékleti rekord, melyet Győrben és Nyíregyházán rögzítettek 2012-ben.

Most több helyen is melegebb volt ennél, a maximumot: 31,4 fokot Kelebián és Sátorhelyen mérték. A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: nem sokon múlott a fővárosi melegrekord sem. Újpesten délután 30,4 fokot mértek, ami megegyezik a 2012-ben, ugyancsak Újpesten mért maximum értékkel.

Kutya meleg volt Kelebián is... Fotó: Shutterstock

Vasárnapra virradóra megdőlt az országos legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord is. Sándorfalván mindössze 18,7 fokig hűlt le a levegő.

Az előrejelzés szerint hétfő délelőtt még sok napsütés lesz, de kora délutántól szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében. A légmozgás nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 10-17 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő, az Alföldön lesz a legmelegebb.

A hét további részében is sok lesz a napsütés, többfelé 25, néhol 30 fok körüli meleg lesz. Ezzel együtt változékony lesz a jövő hét időjárása: záporokra, zivatarokra, erős szélre is készülni kell.

Neked ajánljuk
A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Új szabályok Berlinben: kötelező lesz napelemet telepíteni A klímaváltozás következményeibe az Alpok gleccserei is belepirulnak Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz! Ezért sem érdemes bedőlni a fast fashion olcsó csábításának
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam