2018. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Megmondod ránézésre? – Ha nem, segít a fahatározó app

Szerencsére már számos olyan mobilapplikáció közül válogathatnak a természet szerelmesei, amelyek még izgalmasabbá, élménygazdagabbá teszik a kirándulást. Nem kell szakkönyvet cipelni magunkkal, hogy még többet megtudhassunk az erdőről: a fahatározó applikációk segítenek felismeri az erdő fáit.

FA BOOK interaktív fahatározó

A Fa Book interaktív mobilalkalmazás kész főnyeremény a kirándulások, az erdei kiruccanások során, segítségével a növény levele, termése, törzse, de akár lombkoronája alapján is pontosan beazonosíthatjuk az előttünk lévő fákat. A lexikonban pedig több mint 100 darab alapos, színes fotókkal, képekkel ellátott fafajleírással találkozhatunk. Az év fáiról is rengeteg érdekességet találhatunk az applikációban. Ha kedvünk tartja, akár saját erdőt „telepíthetünk”: a gyorsabb elérés érdekében elmenthetjük a már begyűjtött és meghatározott fákat. Az appon található ötletes kvízjátékkal pedig próbára tehetjük a fákról szerzett tudásunkat. A Fa Book interaktív fahatározó a Google Playről és az AppStore-ból is ingyenesen letölthető.

Terra Fa-lexikon és határozó

Egy zsebben hordható fahatározóra és lexikonra tehetünk szert a Terra-applikációval: különféle szűrőfeltételekkel rákereshetünk a növények tulajdonságaira, illetve olvashatunk róluk részletes jellemzést is. Az app a fajfotók, illetve a magyar és tudományos, latin név szerinti gyorskeresés mellett egy egyedi, több szempontú határozórendszert is biztosít, amivel bárki számára könnyen azonosíthatóak az egyes fajok az éppen megfigyelhető és felismerhető tulajdonságok alapján. A program a határozáshoz alapvető segítséget is nyújt a kérdésekhez rendelt tippeken keresztül. Több mint 160 fajról találunk benne részletes leírást, jó minőségű képekkel illusztrálva. Az érthető és szép felületű alkalmazást a Google Playről tölthetjük le.

Akik pedig nem állnának meg a fáknál, azok számára is van egy jó hírünk: a népszerű Madárhatározó mobilalkalmazásban az összes hazánkban valaha előfordult madárfaj megtalálható.

Neked ajánljuk
Indul a kirándulószezon, madártanulmányozásra fel! Beethoven is ismerhette a 250 éves martonvásári tölgyet, melyet már nem lehetett megmenteni Komposztálható mobiltok: a high-tech is lehet zöld Trump „környezetvédelmi” minisztériuma egy döntéssel évi 180 ezer tonna metánt szabadított a légkörre A Brenetsi-tó vízszintje naponta 16 centiméterrel csökken
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam