2018. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

„A kínzás nem kultúra” – Több ezren tüntettek Madridban

A bikaviadalok betiltásáért tüntettek állatvédők Madridban vasárnap – számolt be az MTI nyomán a nepszava.hu. A sajtójelentések több ezer fős tömegről szóltak, míg a szervezők 40 ezer résztvevőről beszéltek, akik utcára vonultak
„A bikaviadal erőszak” jelszavával.

„A kínzás nem kultúra”, „Elég az állatkínzásból!” – állt egyebek mellett a transzparenseken, amelyeket a magasba tartva a tüntető tömeg mintegy másfél kilométert vonult a belvárosban.

A 17 spanyol és nemzetközi állatvédő szervezet támogatásával és védnöksége mellett rendezett akció kezdetén, a város főterének számító Puerta del Solon, több száz aktivista látványos performance-ot mutatott be:

az arénában használatos lándzsákat törtek ketté felszálló piros porfelhőben, amely a bikák kiontott vérét jelképezte.

Míg ellenzői kegyetlen kínzásként tekintenek rá, addig támogatói szerint a bikaviadalok az ország hagyományai, szimbólumai közé tartoznak Fotó: Pixabay.com

Laura Gonzalo, a kezdeményezés szóvivője arról beszélt, hogy évente mintegy 20 ezer állat válik áldozatává a bikaviadaloknak akár az arénában rendezik azt, akár falusi piactereken.

„A társadalom változást akar” – hangsúlyozta, követelve a politikusoktól, hogy „legyenek bátrak”, és hozzanak döntéseket a bikaviadalok ellen.

A tiltakozó felvonulás végén a szervezők kiáltványt olvastak fel, amelyben követelték, hogy a viadalok ne kapjanak semmiféle állami támogatást, és töröljék azt a nemzeti kulturális örökségek listájáról is.

Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Madarak és a víz” fotóverseny „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából