2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„A kínzás nem kultúra” – Több ezren tüntettek Madridban

A bikaviadalok betiltásáért tüntettek állatvédők Madridban vasárnap – számolt be az MTI nyomán a nepszava.hu. A sajtójelentések több ezer fős tömegről szóltak, míg a szervezők 40 ezer résztvevőről beszéltek, akik utcára vonultak
„A bikaviadal erőszak” jelszavával.

„A kínzás nem kultúra”, „Elég az állatkínzásból!” – állt egyebek mellett a transzparenseken, amelyeket a magasba tartva a tüntető tömeg mintegy másfél kilométert vonult a belvárosban.

A 17 spanyol és nemzetközi állatvédő szervezet támogatásával és védnöksége mellett rendezett akció kezdetén, a város főterének számító Puerta del Solon, több száz aktivista látványos performance-ot mutatott be:

az arénában használatos lándzsákat törtek ketté felszálló piros porfelhőben, amely a bikák kiontott vérét jelképezte.

Míg ellenzői kegyetlen kínzásként tekintenek rá, addig támogatói szerint a bikaviadalok az ország hagyományai, szimbólumai közé tartoznak Fotó: Pixabay.com

Laura Gonzalo, a kezdeményezés szóvivője arról beszélt, hogy évente mintegy 20 ezer állat válik áldozatává a bikaviadaloknak akár az arénában rendezik azt, akár falusi piactereken.

„A társadalom változást akar” – hangsúlyozta, követelve a politikusoktól, hogy „legyenek bátrak”, és hozzanak döntéseket a bikaviadalok ellen.

A tiltakozó felvonulás végén a szervezők kiáltványt olvastak fel, amelyben követelték, hogy a viadalok ne kapjanak semmiféle állami támogatást, és töröljék azt a nemzeti kulturális örökségek listájáról is.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás is befolyásolhatta a vírust hordozó denevérek elszaporodását Elképesztő helyekre is utat talál a földi élet Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam