2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Súlyos természeti katasztrófák az Egyesült Államokban

Áradások és hatalmas mennyiségű eső okozott gondot Maryland államban, míg az Alberto nevű trópusi vihar miatt Floridában evakuáltak ezreket. Komoly természeti csapásokkal kell megküzdenie az Amerikai Egyesült Államok lakosságának.

A marylandi város térségére vasárnap óriási mennyiségű eső zúdult. Az eső miatt árvíz volt az amerikai Baltimore közelében lévő Ellicott város utcáin. A marylandi kormányzó hivatalosan elrendelte a szükségállapotot – számolt be a Fox News nyomán az origo.hu.

A városban a hömpölygő esővíz elsodorta az autókat, volt, ahol az épületek első emeletét is elérte a helyiek szerint.

Árvízben sodródó gépjármű a Maryland állambeli Oakland Mills városban 2018. május 27-én, miután a térségre hatalmas mennyiségű eső zúdult. A meteorológiai szolgálat szerint a lehullott csapadék 25 centiméternél is több Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Többen azt mondták, ez az áradás sokkal rosszabb, mint a két évvel ezelőtti, amikor egy vihar két embert ölt meg, és több üzletet is elpusztított a víz. A hatóságok jelenleg még nem tudnak sérültekről, a károkat igyekeznek felmérni. 

A Maryland államban található Ellicott City utcáin tomboló árvíz Forrás: The Baltimore Sun/youtube.com

Vasárnap Floridában is több ezer embert kellett kitelepíteni az otthonából egy trópusi vihar miatt. 

Az Alberto az első vihar, amely a június elsején érkező hurrikánszezon előtt alakult ki. Több déli államban, Mississippiben és Georgiában is 105 kilométer per órás szelet és 30 milliméter körüli esőket hozott.

Neked ajánljuk
Extrém erős UV-sugárzás perzseli Bolívia hegyvidéki területeit Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését Komolyabban kéne vennünk a tengeri műanyagszállítás kockázatait Három évig tervezték a szélesszájú orrszarvúk költöztetését
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam