2019. április 22., Csilla, Noémi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fél év után sikerült teljesen eloltani Kalifornia legnagyobb erdőtüzét

Fél év után sikerült teljesen eloltani Kalifornia történetének legnagyobb erdő- és bozóttüzét. A Los Padres nemzeti park helyi idő szerint pénteken jelentette be hivatalosan a Thomas névre keresztelt tűzvész végét, miután több mint két hónapon át nem keletkeztek újabb tűzgócok a térségben.

A kárfelszámolás azonban még korántsem ért véget, helyre kell állítani a megsemmisült infrastruktúrát és lakóépületeket.

A tűz tavaly december 4-én kezdődött Los Angelestől északnyugatra, és nagyjából egy hónapra rá sikerült megfékezni a lángok terjedését.

A tűz csaknem 1140 négyzet-kilométeres területen pusztított, több mint ezer lakóépület és létesítmény vált a lángok martalékává.

Két ember halálát hozzák összefüggésbe a tűzvésszel, egyikük egy tűzoltó volt.

Tombolnak a lángok 2017 december 10-én –  Ez volt Kalifornia történetének legnagyobb kiterjedésű erdő- és bozóttüze Fotó: Pacific Southwest Region 5/flickr.com
Neked ajánljuk
Csúcson voltak a Föld egykori urai, mikor beütött a katasztrófa Notre Dame-i tűzvész: A méhek megmenekültek Ferenc pápa is gyászolja az iráni árvíz áldozatait Újra eljött a Föld napja Csontsoványan tántorgott be egy jegesmedve egy orosz faluba (videóval)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam