2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kánikulában is legyünk felelős állattartók!

Tavaly nyár óta mintegy 450 hazai töltőállomáson a kutyával érkezőket is szívesen látja a MOL. A kánikulában fontos, hogy odafigyeljünk a velünk utazó gyerekek és kisállatok testi épségére is!

Minden évben rengeteg kutya szenved attól, hogy nyáron az autóban hagyják őket, még akkor is, ha ez csak pár percet jelent. A MOL felelős vállalatként nemcsak az úton lévők kiszolgálását tűzte zászlajára, de az utazóközönség figyelmét is szeretné felhívni a felelős állattartásra. 

Nyáron, amikor a kinti hőmérséklet 25 fok, a parkoló autóban 37-48 fok is lehet percek alatt.

Amikor napon 32 fok van, az autó belső hőmérséklete kevesebb mint 10 perc alatt már a 71 fokot is elérheti.

A négylábúak számára pedig mindez rendkívül veszélyes lehet, amire a gazdiknak kell odafigyelni. A MOL kezdeményezésének hála a vásárlóknak többé nem kell a töltőállomásokon az autóban hagyni a házi kedvenceket, ha utazásaik során megállnak, hogy felfrissüljenek.

A felelős állattartók jól szocializált és egészséges állataikkal – saját felelősségükre – beléphetnek a MOL töltőállomások légkondicionált közösségi tereibe is

– természetesen a házirend betartása mellett.

„Az úton lévők partnereként a MOL számára fontos, hogy felhívja a figyelmet a felelős magatartásra nemcsak a vezetés, közlekedés, hanem a felelős állattartás kapcsán is. A nyári melegben, utazás során pedig fokozott figyelmet kell szentelnünk környezetünkre” – emelte ki az intézkedéssel kapcsolatban Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Neked ajánljuk
Már 320 kutya talált haza a Mol-kutak mikrochip-leolvasóinak segítségével Már 320 kutya talált haza a Mol-kutak mikrochip-leolvasóinak segítségével Kutyák tanítják hulladékcsökkentésre az ajkai gyerekeket Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban
Tovább a forrásra: kutyabarat.hu
Vissza
Hírfolyam