2020. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Írországnyi területen ültetnek fákat idén a kínaiak

Kína az évtized végére 23 százalékra szeretné növelni az erdős területeinek arányát. A cél érdekében az ázsiai ország idén összesen egy közel írországnyi területen tervez fákat telepíteni.

Fákkal a klíma védelmében

Az utóbbi időkben Kína számára a faültetés vált az egyik legfontosabb eszközzé a klímaváltozás elleni harcban. A kínai kormány 2020-ig 21,7 százalékról 23 százalékosra fogja növelni az erdőlefedettséget – írja a Word Economic Forum.

Csang Csianlong, az Állami Erdészeti Hivatal vezetője egy múlt heti találkozón azt mondta,

az ország idén legalább 6,66 millió hektárnyi új erdőt szeretne ültetni.

Növekvő fatelepítési láz

A Hopej tartományban található Csiongan fejlesztési zónában emellett 483 ezer hektáron három új állami erdőt akarnak létrehozni. Erre nagy szükség van, hiszen a Peking körül elhelyezkedő tartomány igen szennyezett. Hopejben 2020-ra az országos átlaghoz képest is nagyobb mértékben, 35 százalékra fogják növelni az erdős területek arányát.

Az elmúlt öt év során Kínában mintegy 33,8 millió hektáron telepítettek fákat. A nagyszabású projekt eddig 538 milliárd jüanba (mintegy 22,8 billió forintba) került. Mára Kínában az erdőségek nagyjából 208 millió hektárt foglalnak el.

Nem Kína az egyetlen ázsiai ország, ahol grandiózus faültetésekkel próbálnak küzdeni a globális felmelegedéssel. Indiában például tavaly július elején 12 óra leforgása alatt 66 millió fát telepítettek.

Kína adja a globális népesség egynegyedét, de csak a világ megművelhető területeinek 7 százalékával rendelkezik. Az ázsiai ország régóta próbál egyensúlyt teremteni az ipari növekedés, az élelmiszer-termelés és a környezetvédelem között.

Neked ajánljuk
A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához A halak is szociális lények – ezt nem árt észben tartanunk, amikor ész nélkül halásszuk őket Novemberben Tatára várnak a vadludak Az egyetemek is csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez A napenergia a legolcsóbb energiaforrás
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam