2019. március 25., Irén, Írisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szélsőséges időjárás pusztít szerte a világban

Peruban szokatlanul kemény fagy miatt adtak ki riasztást a latin-amerikai ország hatóságai, miközben Indiában és az Egyesült Államokban árvizek pusztítanak. Több százezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

India keleti csücskében vízben állnak a házak. Sokan tutajokon közlekednek. A heves esőzések miatt az egyébként csaknem háromezer kilométer hosszú Brahmaputra nagy területeket öntött el az Asszám államban. Az áradások több százezer embert érintenek.

Két szomszédos állammal együtt így már összesen 800 ezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát. A három államban az árvizek már húsz emberéletet követeltek.

Áradások Indiában Fotó: World News/youtube.com

Az Egyesült Államokban Texas déli részén több településen is riasztást adtak ki a medrükből kilépő folyók miatt. Teherautókkal és motorcsónakokkal mentik az embereket az elárasztott utcákból.

Peruban a rendkívüli hideg és a fagy okoz gondot. Az Andok területeire egy szokatlan hidegfront csapott le. A –15 Celsius-fok ilyenkor meglehetősen szokatlan, ami nem csak a lakosokat, az állatokat is megviselte.

Összesen több mint 17 ezer állat pusztult el, azok száma, amelyeket kezelni kell, meghaladja a 900 ezret

– mondta a katasztrófavédelem egyek vezetője. Bár az Andokban nem ritka a havazás és a hideg sem, a meleg után jött hirtelen mínuszok miatt több területre is vészriasztást adtak ki.

Neked ajánljuk
A Wikipedia segíthet a veszélyeztetett fajok azonosításában Sokszínű erdők nélkül nincsenek stabil rovarközösségek sem Vállfákból építenek fészket a városi varjak 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását a Lidl A Toyotával Japán lehetne a hidrogénalapú üzemanyag bölcsője
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam