2019. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sörényes hangyász született a Fővárosi Állatkertben

Nemrég cseperedett fel az előző, és máris itt az újabb sörényeshangyász-kölyök! Isabela és William második utódja múlt szombaton született, és egy kis szerencsével már most is megleshetik a látogatók – az állatkert honlapja szerint délelőtt 10 körül a legjobbak az esélyeink.

A múlt hétvégén született apróságot egy kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja. Isabela, az anyaállat a kölyökkel együtt külön van választva Williamtől, az apától, s jelenleg a kicsi és anyukája egy olyan belső férőhelyen vannak, amelyet – üvegfalon át – a nagyközönség is láthat.

Ahhoz azonban, hogy a jövevényt is megpillantsuk, némi szerencse vagy pedig türelem kell, mert amikor az anyuka éppen pihen, lompos farkával nemcsak magát, hanem a kölyköt is betakargatja.

Bejgli kishúga, Flódni Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert/facebook.com

A sörényes hangyász nem összekeverendő a hangyászsünnel (amely utóbbi egy tüskéket viselő tojásrakó emlős, és egyébként szintén látható a budapesti állatkertben).

A pár napos Flódni mellett számos további édes kis apróság várja a látogatókat a Fővárosi Növény- és Állatkertben: a kiselefánt és a gorillakölyök az első számú „gyereksztár”, de a közelmúltban gyermekáldás volt az övesállatok (azaz a tatuk) közé tartozó matakóknál, a zebráknál, a cebui disznóknál, a gyűrűsfarkú makiknál, a kenguruknál és több más állatnál is.

Neked ajánljuk
Elmúlás – a természettel összhangban Állatkertek nélkül már nem létezne az európai bölény a szabad természetben A brazil kongresszus az őslakosok és a természet mellett foglalt állást A tehetősek is legyenek tetterősek Álompatak – patakunk, mint ideális élőhely tanulmányi verseny
Tovább a forrásra: zoobudapest.hu
Vissza
Hírfolyam