2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az elmúlt napokban a világ minden táján rekordmeleget mértek

Az általában nyáron sem túl forró Írországtól, Skóciától és Kanadától a tűzforró Közel-Keletig az északi féltekén rengeteg helyen mértek rekordmeleget az elmúlt hét napban – számolt be szerdán a Washington Post nyomán a 444.hu.

Az egyesült államokbeli Denverben június 28-án 40,5 Celsius-fokot mértek, a kanadai Monteralban pedig július 2-án az elmúlt 147 évben mért legmelegebb, 36,6 fokos értéket érte el a hőmérséklet.

A skóciai Motherwellben is megdőlt a rekord június 28-án, ott 33,2 fokot mértek, és Glasgowban sem regisztráltak korábban 31,9 fokot. Július 2-án az észak-írországi Castledergben dőlt meg a melegrekord 30,1 fokkal, de az örményországi Jerevánban is rekord volt a 42 fok, ráadásul Dél-Oroszország több részén is csúcsot döntött aznap a meleg.

Nőstény gorilla gyümölccsel teli jégkockát ölel magához a londoni állatkertben 2018. június 27-én Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Külön-külön egyik rekord sem jelentené, hogy globális felmelegedés van, de az egész együtt már nagyon is emlékeztet rá

– idézi a Washington Post megállapítását a 444.hu.

Neked ajánljuk
Elképesztő mennyiségű fára talált a NASA a Szaharában (videóval) A Nagy-korallzátony legalább 80 százalékát érintette legalább egyszer súlyosan a kifehéredés Gyorsabban kéne búcsút mondanunk a szén-dioxidnak Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam