2018. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Zöldkommandó vadászik Miskolcon

Zöldkommandó néven új rendészeti egység alakult Miskolcon, amely tegnaptól járőrözik a városban. A borsodi megyeszékhelyen azt várják az alakulattól, hogy munkájának köszönhetően visszaszorul az illegális hulladéklerakás, és még élhetőbb lesz a település.

Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása, a köztisztasági szabálysértések büntetése érdekében zöldkommandó néven új rendészeti egység alakult Miskolcon a városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó MiReHu Kft. együttműködésével.

Az alakulat hivatalosan tegnaptól járőrözik a városban, és hajt végre szúrópróbaszerű ellenőrzéseket azokon a helyeken, ahol gyakori az illegális hulladéklerakás.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a témában tartott tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte: az önkormányzat öt-hat éve sokat dolgozik azért, hogy Miskolc minél inkább zöld várossá váljon.

Fotó: Wikimedia Commons

Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője arról tájékoztatott, hogy a zöldkommandó járőrei egy rendész-rendőr párosból és a hulladékkezeléssel foglalkozó cég szakemberéből állnak.

A szakember hangsúlyozta, hogy

a demonstratív megjelenésnek figyelemfelkeltő jellege is van, nem cél a szankcionálás, de ha intézkedniük kell, akkor minden esetben a kiszabható legnagyobb bírságot alkalmazzák. 

„A figyelőszolgálattal szemétszállítási szerződéseket is ellenőrizhetünk, a szemétben tudunk keresni, és az ott talált információk alapján személyeket is be tudunk azonosítani, szükség esetén pedig szankcionálhatunk” – ismertette Kovács László Csaba.

Borítókép: Rodrigó/Wikimedia Commons

Neked ajánljuk
Brutális búvárélmény Balin Betiltották a műanyag-mikroszemcsés kozmetikumokat Nagy-Britanniában Mérgező műanyaghulladékokat mutattak ki a kutatók a kristálytisztának hitt Genfi-tóban Az EB és Bill Gates tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam