2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldkommandó vadászik Miskolcon

Zöldkommandó néven új rendészeti egység alakult Miskolcon, amely tegnaptól járőrözik a városban. A borsodi megyeszékhelyen azt várják az alakulattól, hogy munkájának köszönhetően visszaszorul az illegális hulladéklerakás, és még élhetőbb lesz a település.

Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása, a köztisztasági szabálysértések büntetése érdekében zöldkommandó néven új rendészeti egység alakult Miskolcon a városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó MiReHu Kft. együttműködésével.

Az alakulat hivatalosan tegnaptól járőrözik a városban, és hajt végre szúrópróbaszerű ellenőrzéseket azokon a helyeken, ahol gyakori az illegális hulladéklerakás.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a témában tartott tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte: az önkormányzat öt-hat éve sokat dolgozik azért, hogy Miskolc minél inkább zöld várossá váljon.

Fotó: Wikimedia Commons

Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője arról tájékoztatott, hogy a zöldkommandó járőrei egy rendész-rendőr párosból és a hulladékkezeléssel foglalkozó cég szakemberéből állnak.

A szakember hangsúlyozta, hogy

a demonstratív megjelenésnek figyelemfelkeltő jellege is van, nem cél a szankcionálás, de ha intézkedniük kell, akkor minden esetben a kiszabható legnagyobb bírságot alkalmazzák. 

„A figyelőszolgálattal szemétszállítási szerződéseket is ellenőrizhetünk, a szemétben tudunk keresni, és az ott talált információk alapján személyeket is be tudunk azonosítani, szükség esetén pedig szankcionálhatunk” – ismertette Kovács László Csaba.

Borítókép: Rodrigó/Wikimedia Commons

Neked ajánljuk
Kiapadt folyó Drámai fotók: cigarettacsikkel eteti fiókáját egy madár Az Ipolyt is szennyezi az elaprózódott plasztik A csimpánzok világnapja: egy viszonylag friss, de nagyon is fontos évforduló Bécs nyerésre áll az eldobható kávéspoharak ellen
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam