2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemet mond a delfinshow-kra egy brit utazásszervező cég

A neves brit utazásszervező vállalat, a Thomas Cook a jövő nyártól nem kínál jegyeket olyan élményparkokba, ahol kardszárnyú delfint tartanak fogságban, mivel ügyfelei több mint 90 százalékának fontos az állatok jólléte.

A két érintett intézmény a floridai SeaWorld delfinárium és a Tenerifén működő Loro Parque állatkert. Az utazásszervező cég vezetője azt írta a blogbejegyzésében, hogy a döntés nem volt könnyű, de a Thomas Cooknál jövő nyártól egyetlen olyan intézménybe sem lehet majd belépőjegyet venni, amely kardszárnyú delfint tart fogságban – írta az MTI.

A kardszárnyú delfin (Orcinus orca) vagy gyilkos bálna a legnagyobb testű delfinfaj.  A hím 9,8 méter hosszú és 10 tonna tömegű, a nőstény pedig 8,5 méter hosszú és 7,5 tonna tömegű is lehet Fotó: Pixabay

Fankhauser szerint az elmúlt 18 hónapban rengeteg szakértővel egyeztettek, és megvizsgálták a releváns tudományos bizonyítékokat is. Az ügyfeleik részéről érkezett visszajelzések alapján azonban az rajzolódott ki, hogy a vásárlóik több mint 90 százaléka számára fontos tényező, hogy utazási irodájuk komolyan foglalkozzon az állatok jóllétének ügyével.

A delfinek és más állatok szórakoztató célú fogva tartása miatt azután emelték fel egyre többen a hangjukat, miután 2013-ban bemutatták a Blackfish – Egy kardszárnyú delfin története című dokumentumfilmet.

Közismert, népszerű állat, ezért delfináriumokban sok helyütt bemutatják Fotó: Pixabay

A történet középpontjában annak a delfinnek a története állt, amely 2010-ben, az orlandói Sea Worldben, a nézők szeme láttára rántotta magával és ölte meg idomárát, Dawn Brancheau-t a Dine with Shamu című show végén.

A Thomas Cook tavaly 49 állatkertet vizsgált meg, hogy azok megfelelnek-e az állatok jóllétére vonatkozó irányelveinek, amelyeket a brit utazási irodák szövetségének (ABTA) előírásaira alapozva fogalmazott meg. A vizsgált intézmények közül 29 nem felelt meg, ezért a vállalat megszakította velük az együttműködést.

Neked ajánljuk
A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek Olvad a jég, költözik az Everest alaptábora Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam