2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Féltette, ezért lopta el a cápát egy amerikai akváriumból

Féltette az állat jóllétét, ezért lopott el és csempészett ki babakocsiba rejtve a hétvégén egy apró cápát a texasi San Antonió-i Akváriumból – indokolta tettét a furcsa lopás elkövetőinek egyike.

Az eset szombat délután történt. A biztonsági kamerák felvételén az látszik, ahogy egy férfi behajol a „halsimogató” medencébe, és egy zacskóval kiemeli a Horn-foki cápát, majd távozik vele. Az állatot hétfő este találták meg az egyik tettes, Anthony Shannon otthonában.

Nem bűnöző, állatvédő vagyok – mondta Shannon csütörtökön a helyi televíziónak. A házban három tengervízzel töltött medence van tucatnyi hallal és öt cápával.

Magyarázata szerint régóta szerelmes a tenger világába, és aggódott az akváriumi körülmények miatt azután, hogy egy barátja elmondta, gyakran pusztulnak el ott állatok.

Egy hónappal ezelőtt sókereskedőként jelentkezett az akváriumban, hogy felmérje a körülményeket, és vízmintákat vegyen a medencéből. Az akvárium közleményben elismerte, hogy munkatársai nem gyanakodtak, amikor a férfi kiadta magát sókereskedőnek, egészen a lopásig, amikor egyikük felismerte őt.

Shanon hangsúlyozta: akkor vette ki a kicsiny cápát a medencéből, amikor szemtanúja volt, hogy egy vendég megszorongatta az állatot.

Az akvárium szerint az állatokat jól gondozzák, és az esetet követően a Horn-foki cápa, amelyet Miss Helennek becéznek, már jobban van.

Neked ajánljuk
Kaszás Gergő fotói 1.: Csodás éjszakai Magyarország Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének Tudóscsoportok százai foglalkoznak gyógyszermaradványok elleni védekezéssel Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Megkezdődött az Ifjú Kócsagőr Program országos döntője
Tovább a forrásra: Origo
Vissza
Hírfolyam