2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zaklatott kenguru okozott riadalmat Ausztráliában

Egy több mint két méter magas kerítést átugorva szökött meg kedden egy ausztrál állatmenhelyről egy felzaklatott kenguru, amely két nappal korábban valóságos bűnügyi helyszínné változtatott egy melbourne-i otthont. Az erszényesek természetes élőhelyük megfogyatkozása vagy az aszály okozta élelem- és vízhiány miatt egyre gyakrabban tévednek be a lakott területekre.

A kenguru megmentői Norman Batesnek keresztelték az állatot Alfred Hitchcock Psycho című horrorjának főszereplője után, mivel az ablaküveget áttörve rontott be egy lakásba vasárnap. „Mindent vér borított. Úgy nézett ki a helyszín, mintha a Psycho egyik jelenetében lettünk volna” – mondta Manfred Zabinskas, a Five Freedoms Animal Rescue nevű állatmenhely működtetője, akit a rendőrség kért fel az állat befogására.

Norman egy hatalmas elkerített területre került több másik kenguru közé, ám látszott rajta, hogy nyugtalan és keresi a kiutat. A szökést követően egy erdő felé vette az irányt, valószínűleg Melbourne egyik külvárosi területéhez közel, a vadonban él, nem messze attól az épülettől, ahol rátaláltak. Eltévedhetett, és valószínűleg pánikba esett, amikor vasárnap betört a házba.

Ausztráliában nagyjából 45 millió kenguru él, és nem ritka, hogy az állatok betévednek a kertekbe az olyan nagyvárosokban, mint például a főváros, Canberra, amelyeket sűrű bozótos ölel körbe.

Az aszály sújtotta térségben még nagyobb valószínűséggel bukkannak fel a lakott területeken élelem és ivóvíz után kutatva.

Vadon élő keleti szürke óriáskenguruk bokszolnak a lemenő nap fényében az új-dél-walesi Coffs Harbour tengerpartján Fotó: MTI/EPA/AAP/Dave Hunt

Nemrég egy keleti szürke óriáskenguru miatt kellett megszakítani egy futballmeccset Canberrában, mivel az állat beugrott a pályára, majd kényelmesen elheveredett a kapuban.

A déli Victoria államban, ahol a szárazság kevésbé jelent problémát, a kenguruk és emberek kellemetlen összetalálkozásainak oka az, hogy a gyors ütemű lakásépítés egyre jobban kiterjed az erszényesek természetes élőhelyeire. 

„Amikor az állatok már nem tudnak hova menni az építkezések miatt, a kormány egyszerűen lelöveti őket, hogy megszabaduljon a problémától”

– mondta az állatmenhely működtetője.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam