2021. február 26., Edina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szörnyű körülmények között tartott barna medvék érkeztek Japánból egy angliai vadasparkba

Csaknem 8400 kilométernyi utazást követően érkezett meg egy angliai vadasparkba az a négy usszuri barna medve, amely szörnyű körülmények között élt eddig egy japán múzeumban. Átköltöztetésüket egy állatmentő szervezetnek köszönhetik a védett nagyvadak. 

A medvéket szűk ketrecekben tartották a hokkaidói Ainu Múzeumban, ahonnan a brit Wild Welfare nevű csoport szervezte meg a kiszabadításukat és a Doncasterhez közeli Yorkshire Vadasparkba való átköltöztetésüket.

Usszuri barna medve. Az átköltöztetett négy példány közül kettő 17, a másik kettő 27 éves. Ezek a ragadozók akár 35 évig is elélnek Fotó: parody.wikia.com

A fogságban élő vadállatok jóllétének biztosítására létrejött szervezet szerint

a fogságban töltött évek és a koruk miatt a medvéknek rehabilitációra és gondoskodásra van szükségük, amit a vadaspark életük végéig biztosít az állatok számára.

A szervezet az után döntött a medvék átköltöztetése mellett, hogy nyilvánvalóvá vált, a hokkaidói múzeum nem tudja kivitelezni azokat a változtatásokat, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az állatok jóllétének javításához. Új otthonukban a medvék immár több mint tízezer négyzetméteren élnek.

„Azok az életkörülmények, amelyeket ezeknek a medvéknek el kellett viselniük életük eddigi részében, sajnálatos módon jól tükrözik, hogy miként tartják a fogságban élő medvék jelentős részét Japánban” – mondta Georgina Groves, a szervezet vezető munkatársa, hozzátéve, reméli, hogy a mostani kezdeményezés segít változtatni ezen.

A Hokkaidó szigetén is honos usszuri barna medve (Ursus arctos lasiotus) vadon élő populációira a természetes élőhelyeik elvesztése és az orvvadászat jelent fenyegetést.

Neked ajánljuk
Rövid telet jósolt a budapesti állatkert medvéje Szerecsenmosdatás, vagy valóban kevésbé veszélyesek a farkasok? 45 partra vetődött gömbölyűfejű delfinből csak hármat sikerült megmenteni (videóval) Iparművészeti alkotások a fenntarthatóság jegyében – onine kiállítás Gyökeres változásokat hoz az ingatlanpiacon a klímaváltozás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam