2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Látványos programok az Állatkertek Éjszakáján

Hetedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez idén országszerte 12 intézmény csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 31-én, a nyár utolsó péntek estéjén. 

Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az VII. Állatkertek Éjszakáján, augusztus 31-én. Ezen az estén a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, Veresegyházán pedig a Medveotthon kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

Fényfestés az Állatkertek Éjszakája rendezvényen a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2016. augusztus 26-án Fotó: Kovács Attila, MTI

A belépti díjak helyszínenként eltérők, de a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba mindhárom helyszínre érvényes kombinált jegy is váltható. A fővárosi kombinált jegy ára 4200 Ft, 14 éven aluli gyermekeknek 3200 Ft. 

A részt vevő 12 állatkert részletes programkínálatát az augusztus 9-én megtartott országos programbemutató sajtótájékoztatóján hozták nyilvánosságra. Persányi Miklós, a városligeti intézmény főigazgatója emlékeztetett arra, hogy

a 2012 óta minden évben megrendezett Állatkertek Éjszakája a magyarországi állatkertek legnépszerűbb és legnagyobb szabású közös programjának számít.

A részletes intézményenkénti programokat és egyéb kapcsolódó információkat az egyes állatkertek a saját honlapjukon is közzéteszik.

Neked ajánljuk
Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Beválhat az emberi civilizáció végével kapcsolatos prognózis? Egyszerre két óriáspanda-ikerpár is született a kínai különleges pandabázison Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit Jelentős büntetést kockáztatnak az alaptalanul ígérgető cégek
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam