2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bezár a bangkoki állatkert, hogy a lakóinak jobb legyen

Bezár az idén 80 éves bangkoki állatkert a hónap végén. Mintegy 1000 lakóját az ország hat másik állatkertjébe költöztetik át ideiglenesen – írja a Bangkok Post. Elkészülte után a korszerű és a nemzetközi követelményeknek mindenben megfelelő új, tágas létesítményben sokkal jobb körülmények közt élhetnek majd az állatok. 

A híres Dusit Állatkert szerdán jelentette be Facebook-oldalán, hogy aki teheti, augusztus 31-ig látogasson el hozzájuk és kedvenc állataikhoz, mert a hónap végén bezárnak. A mostani park a parlamenttel és a királyi palotával szemben található a fővárosban. 

A bangkoki Dusit Állatkert 52 éves nőstény vízilovát, Mae Malit etetik 2018. augusztus 9-én Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Pathum Thani tartomány Thanya Buri körzetében, Bangkoktól 40 kilométerre épül fel az új, korszerű állatkert, amely háromszor akkora lesz, mint a jelenlegi. A területet a thaiföldi királyi család ajánlotta fel, hogy az állatoknak jobb életminőségük lehessen az új, tágas otthonukban, amely már minden nemzetközi követelménynek meg fog felelni. Az építési munkálatok még nem kezdődtek el, ezért az állatkert lakóit ideiglenesen hat másik állatkertbe költöztetik.

A Dusit Állatkert, más néven Khao Din Wanna, 1938-ban nyílt meg. Jelenleg 1000 állat él itt. Az állatkert bezárásának és az állatok áthelyezésének pontos részleteit jövő hét kedden közlik majd.

Neked ajánljuk
Elkészült Magyarország első állatvédelmi kódexe – lehet csatlakozni hozzá Egy magángyűjteményben fedeztek fel egy új puhatestűt Sokmillió éves, ismeretlen pingvinfajt azonosítottak Új-Zélandon Itt van az ősz, itt van újra... (képgaléria) A biológiai sokféleség és az okos vízfelhasználás (videó)
Tovább a forrásra: Origo
Vissza
Hírfolyam