2018. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mintegy háromszáz veszélyeztetett tengeri teknős tetemére leltek halászok Mexikó déli partjainál

Mintegy háromszáz veszélyeztetett tengeri teknős tetemére leltek halászok a dél-mexikói Oaxaca szövetségi államban – közölte kedden Heliodor Díaz, az állam polgárvédelmi ügynökségének munkatársa.

A teknősök maradványait Barra de Colotepec tengerparti település területén találták meg, a Reuters brit hírügynökség fotósa által készített képeken több tucat, látszólag halászhálóba gabalyodott, oszlásnak indult tetem látható.

A Reuters bár nem közölte, hogy mely fajhoz tartoznak a teknősök, megjegyezte: az olajzöld fattyúteknősök – amelyeket a mexikói hatóságok szerint a kihalás fenyeget – május és szeptember között raknak tojást az észak-amerikai ország csendes-óceáni partjain. 

Mexikóban rakja tojásait a világ hét tengeri teknősfajából hat, az észak-amerikai ország több módon próbálja védeni e veszélyeztetett állatokat, egyebek közt büntetőeljárást von maga után a megölésük.

A hatóságok a teknősök tömeges pusztulásával kapcsolatban közölték: nyomozást indítanak e tragédia kivizsgálására. A mexikói hatóságok korábban arról tájékoztattak, hogy 113 tengeri teknős – köztük 102 olajzöld fattyúteknős – elpusztulásának körülményeit vizsgálják, ami Chiapas állam egy védett területén következett be. Szakértők szerint az állatok halálát fulladás, halászhorgok vagy káros algák okozhatták.

Neked ajánljuk
Macskátlanítanának egy új-zélandi települést Három évig számolják majd, hány macska él Washingtonban Újabb különleges cet esett áldozatul a tengerben lebegő műanyagnak Már a vadon élő állatok ürülékében is jelen van a műanyag Mely veszélyes kémiai anyagok hozhatók összefüggésbe a műanyag csomagolásokkal?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam