2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemes ügyet szolgál Pigcasso, a festő malac

A spanyol festőzseniről, Pablo Picassóról kapta a nevét az a szerencsés malac, akit 2016-ban mentett ki gazdája, Joanne Lefson a vágóhídról. Alkotásai olyan különlegesnek számítanak, hogy nem keveset fizetnek értük, minimum 100 ezer forintnyi összegtől indulnak a képek árai, melyeket a gazdi környezet- és állatvédelmi célokat szolgáló jótékonyságra fordít.

Az állatvédőként tevékenykedő hölgy tudatosan terelte a különös karrier felé kedvencét, miután kreativitást vélt felfedezni a malacban. A ház körüli felújítás adta a végső lökést, mikor Joanne észrevette, hogy Pigcasso nemcsak gyűjtögeti az ecseteket, de pamacsként maszatol velük. Innen egyenes út vezetett a művészet világába.

Fotó: Facebook.com/pigcasso

Pigcasso stílusa leginkább expresszionista, inspirációt a környező tájból merít. Miután elkészül egy képpel, szignózza is. Bedugja az orrát a festékbe és rányomja a vászonra.

A gyakorlás meghozta az eredményt, Pigcasso egyre ügyesebben festett, boldog gazdája tudta, hogy a hírnév valami nemes ügyet kell hogy szolgáljon. Miután a világ egyetlen festő disznójáról van szó, így az alkotásai olyan különlegesnek számítanak, hogy nem keveset fizetnek értük, minimum 100 ezer forintnyi összegtől indulnak a képek árai.

Fotó: Facebook.com/pigcasso

A befolyt pénzt egy dél-afrikai szervezetnek (Farm Sanctuary) ajándékozzák,  aminek célja az állatvédelem és az állatokkal való méltányos viselkedés kialakítása.

Ez az iparág is hozzájárul bolygónk rémisztő környezeti hatásaihoz, és reméljük, hogy ezzel a különös művészettel kicsit elgondolkodtatjuk a fogyasztókat, hogy jobban tájékozódjanak és felelősségteljes döntéseket hozzanak a fenntartható bolygó és a következő generációk jóléte érdekében.

projekt fő célja, hogy arra ösztönözze a fogyasztókat, hogy tudatosabban gondolkozzanak arról, hogy mit esznek, ugyanakkor felhívja a figyelmet a nagyüzemi állattartás negatív környezeti következményeire is.

Neked ajánljuk
Disznók segítenek távol tartani a madarakat a holland repülőtértől Népszerű a gazdijogsi program, már sokan jelentkeztek rá Két újabb világmárka mondott nemet az állati szőrmére A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam