2019. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A globális felmelegedéssel függ össze, hogy több a meleg nyári nap

A globális felmelegedéssel függ össze, hogy növekszik az olyan meleg nyári napok száma, amikor 25 fok felett alakulnak a maximumok – mondta Molnár Csilla meteorológus az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Egyértelműen megfigyelhető a növekvő tendencia; az 1970-es években még kevesebb mint 10 ilyen nyári napot regisztráltak egy évben, idén ez a szám már 75 volt –ismertette.

Idén viszont kiugróan forró nap nem volt, csak négyszer emelkedett a hőmérséklet 35 fok fölé, és a maximum-hőmérsékleti rekord egyszer sem dőlt meg.

A június 1,5 fokkal, a július 0,7 fokkal, az augusztus 2,6 fokkal volt melegebb az átlagnál.

Az Országzászló rúdjának árnyékában hűsölő turisták Budapesten, a Kossuth téren 2018. augusztus 9-én. A tartós hőség miatt erre a napra csaknem az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Megszámolták a Duna szigeteit „az értől az óceánig” Németországban már tudják: a pillangók szépsége illanóbb, mint hittük... Környezettudatos döntés vásárláskor Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam