2018. november 17., Gergő, Hortenzia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vadorzók kegyetlenül lecsaptak Afrikában

Természetvédők mintegy 90 elefánttetemre bukkantak egy híres botswanai vadrezervátumban.

Az állatok vadorzóknak estek áldozatul, ez a legnagyobb, vadorzók által okozott pusztítás, amelyet Afrikában tapasztaltak. A megölt állatok többségének agyarát eltávolították.

Elpusztításuk egybeesett azzal, hogy a botswanai hatóságok megszüntették a vadorzók ellen fellépő parkőrök felfegyverzését 

– közölte az Elefántok Határok Nélkül nevű szervezet.

Botswanában él a világ legnagyobb elefántpopulációja, amely mintegy 130 ezer egyedet számlál Fotó: maxpixel.net

A szakemberek vadállatszámlálást tartottak a térségben, amikor felfedezték a tetemeket. A 87 elefánt többségét hetekkel ezelőtt ölték meg. A vadorzók öt szélesszájú orrszavút is elpusztítottak az elmúlt három hónapban.

„Ha összehasonlítom a megölt állatok számát és a 2015-ben végzett nagy elefántszámlálás adatait, akkor a frissen leölt elefántok száma kétszerese annak, amit bárhol Afrikában tapasztaltunk” – idézte a BBC News Mike Chase-t, az Elefántok Határok Nélkül illetékesét.

Botswana közismert volt arról, hogy könyörtelen a vadorzókkal szemben, és a dél-afrikai országban ezért igen ritka volt a vadorzás, és jóval kisebb volt az elefántpusztulás, mint bárhol Afrikában. Ezt az állatok is megérezhették, mert a szomszédos Angolából, Namíbiából és Zambiából nagy számban vándoroltak át a biztonságosnak vélt helyekre.

Borítókép: Pixabay.com

Neked ajánljuk
Macskátlanítanának egy új-zélandi települést Három évig számolják majd, hány macska él Washingtonban Újabb különleges cet esett áldozatul a tengerben lebegő műanyagnak Népszerű a zöldkötvény a pénzvilágban Áder János: a Föld éves erőforrásainak csaknem dupláját használja fel az emberiség
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam