2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már tíznél több halottja és több száz sebesültje van a Japánban tomboló tájfunnak

Legkevesebb 200 sérültje és tíznél is több halottja van az utóbbi 25 év legerősebb tájfunjának Japánban. A Dzsebi kedden érte el Japán nyugati részét – jelentette a Kyodo japán hírügynökség.

Japán nyugati és keleti részein szintén az erős széllökések következtében sérültek meg sokan. Számos ember sérült meg a kiotói vasútállomáson, miután az erőteljes szelek következtében részben beomlott az üvegmennyezet egy része. A tájfun által sújtott területektől távolabb is erős szelek fújtak.

A beszámoló szerint az egyik áldozat a vihar következtében ráomló épület alatt vesztette életét, három ember az erős szelek miatt halálba zuhant, további három embert a széllökések által felkapott tárgyak vágtak agyon. A legtöbben Oszakában lelték halálukat.

A Dzsebi tájfun viharos széllökései által felhalmozott autók Hjógo prefektúra székhelyén, Kóbéban Fotó: MTI/EPA/Jiji Press

A viharos esőzések ideiglenes áramkimaradást okoztak, mintegy 1,6 millió háztartást érintve Kanszaiban és 95 ezret Sikokuban. Kiotóban, Narában és Sigában kulturális javakat, köztük ősi templomokat rongált meg a tájfun.

A ciklon kedd estig várhatóan áthalad a Japán-tengeren, és észak felé mozog tovább, szerda reggelre pedig várhatóan erejéből veszítve éri el a Hokkaidótól nyugatra lévő térséget. Japánban az idei nyáron több száz halálos áldozatot követeltek az esőzések, földcsuszamlások, árvizek és a rekordhőség.

Neked ajánljuk
A felhagyott vasútvonalak segítségével érhetjük el a természetvédelmi céljainkat Van mód a szúnyogok elleni biológiai védekezésre Idén már csaknem 890 ezer hektárnyi erdő és sztyeppe égett le Mongóliában Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam