2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tízmilliárd fát ültetnek Pakisztánban

A „Tízmilliárd Fa Cunami” elnevezésű országos kampány célja az, hogy öt év alatt több mint tízmilliárd fát ültessenek el Pakisztánban, így véve fel a harcot a klímaváltozással.

Imran Khan pakisztáni miniszterelnök vasárnap indította el a nagyszabású projektet – írja a Hindustan Times. Khan korábban részt vett már egy hasonló kezdeményezésben.

A kampány nyitónapján, szeptember 2-án mintegy másfél millió fát telepítettek.

Amin Aszlam, a miniszterelnök klímatanácsadója szerint az elkövetkező öt évben 200 faültetési akciót valósítanak meg. A szakértő hozzátette, a korábbi, Hajber-Pahtunhva tartomány területén megvalósított projektet országos és nemzetközi szinten is elismerték. A pakisztáni kormány ezért döntött úgy, hogy érdemes kiterjeszteni a kezdeményezést az ország egész területére.

Az új kampány, a „Tízmilliárd Fa Cunami” célja, hogy felhívja a lakosság, a civil társadalom, a különböző szervezetek, valamint a cégek és az ipari szektor szereplőinek figyelmét a fatelepítés és a zöldebb életmód, illetve az összefogás fontosságára a környezet védelme érdekében.

Az illegális hulladéklerakás, az ember által okozott erdőtüzek, a falopás nemcsak az erdőket pusztítja, hanem hozzájárul a klímaváltozás ütemének gyorsulásához is. Viszont már egyetlen fa elültetésével is tehetünk a klímaváltozás ellen.

Neked ajánljuk
Mit tegyünk, ha rókákkal találkozunk Budapesten? Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat Egy hónapig a növényeké a főszerep a MANK Galériában Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam