2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

821 000 000 ember éhezik a világban

Tavaly 821 millió ember, vagyis minden kilencedik lakos éhezett a világon – derült ki az ENSZ kedden Rómában ismertetett jelentéséből, amely szerint harmadik éve nő az éhezők száma a világon, ami részben a fegyveres konfliktusoknak és a klímaváltozásnak tudható be.

Éveken át ez a szám csökkenőben volt, olyannyira, hogy a világszervezet 2030-ig célul tűzte ki az éhínség felszámolását. Aztán három éve világszerte egyre több éhezőről jött jelentés. A kiugró növekedést először tavaly vették észre az ENSZ szervezetei, amelyek szerint

konfliktusok, gazdasági visszaesések és klímaváltozáshoz köthető történések, így a szárazságok és árvizek tehetők felelőssé a negatív trendért.

Az alultáplált emberek részaránya különösen azokban az államokban jelentős, amelyekben szélsőséges időjárási viszonyok uralkodnak, súlyos szárazságok vagy szokatlanul heves esőzések sújtják őket. A kedden közzétett jelentés szerint globálisan az ötévesnél fiatalabb gyermekek 22 százaléka, 151 millió gyerek alulfejlett.

A klímaváltozás a szélsőséges időjárás mellett például a kártevők elszaporodása révén is problémákat okozhat a Föld népességének élelmezésében. Az Élő Bolygónk Agrárium és Mezőgazdaság rovatában rendszeresen foglalkozunk a mezőgazdaságot érintő kihívásokkal és a rájuk adott tradicionális vagy éppen innovatív válaszokkal.

Fotó: Pixabay.com
Neked ajánljuk
Kétszer annyit betegek az angol bulldogok a túltenyésztés miatt Megvizsgálták, hogyan hat a klímaváltozás a költöző madarakra Ahogy a zenének, úgy a folyók vizének is szabadon kellene áramlania A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam