2019. február 17., Donát
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás lehetséges következményei

Az MTI érzékletes infografikán mutatja be, milyen nehézségekkel szembesülhetnek a világ különböző részein élők 2050-re, ha az emberiségnek nem sikerül megküzdenie a klímaváltozás jelentette kihívásokkal.

Bizonyos kockázatok csaknem az egész földgolyón megjelennek: így a biológiai sokféleség visszaesése (igaz, a különböző kontinenseken más-más, sajátos élőhelyek kerülnek veszélybe) vagy a fertőző megbetegedések növekedése. 

 

Európában, Ázsiában és Afrikában szélsőséges időjárással és a vízkészletek csökkenésével is számot kell vetnünk. Afrikában a mezőgazdasági erőforrások visszaszorulása tovább súlyosbíthatja a problémákat.

Ahhoz, hogy a fenyegető következményeket elkerüljük, határozott és gyors cselekvésre lenne szükség. Áder János a San Franciscó-i Global Climate Action Summit Konferenciához kapcsolódóan úgy fogalmazott: a párizsinál ambiciózusabb vállalások kellenek a klíma védelmében. Nem csak a politika, a gazdaság szereplői is összefogást sürgetnek a globális felmelegedés megállítása érdekében.

Neked ajánljuk
Nyolcszor olyan gyors a rovarfajok kihalása, mint a gerinceseké Egyes állatokat rosszul, másokat jól érint a tenger felmelegedése a Déli-sarkon Csökkenhet a növények szén-dioxid-elnyelő képessége Mit teremtettek az alkotó energiák? Már kisebb légszennyezettségnél is tájékoztatnák a budapestieket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam