2018. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A klímaváltozás lehetséges következményei

Az MTI érzékletes infografikán mutatja be, milyen nehézségekkel szembesülhetnek a világ különböző részein élők 2050-re, ha az emberiségnek nem sikerül megküzdenie a klímaváltozás jelentette kihívásokkal.

Bizonyos kockázatok csaknem az egész földgolyón megjelennek: így a biológiai sokféleség visszaesése (igaz, a különböző kontinenseken más-más, sajátos élőhelyek kerülnek veszélybe) vagy a fertőző megbetegedések növekedése. 

 

Európában, Ázsiában és Afrikában szélsőséges időjárással és a vízkészletek csökkenésével is számot kell vetnünk. Afrikában a mezőgazdasági erőforrások visszaszorulása tovább súlyosbíthatja a problémákat.

Ahhoz, hogy a fenyegető következményeket elkerüljük, határozott és gyors cselekvésre lenne szükség. Áder János a San Franciscó-i Global Climate Action Summit Konferenciához kapcsolódóan úgy fogalmazott: a párizsinál ambiciózusabb vállalások kellenek a klíma védelmében. Nem csak a politika, a gazdaság szereplői is összefogást sürgetnek a globális felmelegedés megállítása érdekében.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás miatt egyre gyakrabban pusztít az Amazonas folyó A kőkorszakiak életét is megnehezítette az éghajlatváltozás Ejtették New York keresetét az olajóriásokkal szemben Legkevésbé a fiataloknak fontos a szelektív hulladékgyűjtés Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam