2019. július 21., Dániel, Daniella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tengeri teknősök védelmében leállították egy szálloda építését Mexikóban

Nem adott engedélyt egy hotelkomplexum megépítésére a környezetvédelmi hivatal Mexikóban, mert a szállodát a tengeri teknősök egyik legfontosabb mexikói fészkelőhelyének közelében akarták felhúzni.

A 23 épületből álló szállodakomplexumot és a hozzá tartozó mesterséges tavat a Tulum tengerparti üdülőhelytől északra elterülő Xcacel strandhoz közeli földterületen építették volna meg.

A Xcacel ad otthont az álcserepesteknősök, a közönséges cserepesteknősök és a közönséges levesteknősök egyik legfontosabb mexikói fészkelőhelyének a karib-tengeri térségben. 

Közönséges levesteknős Fotó: Brocken Inaglory/WikimediaCommons

A partszakasz mögötti földterület egy részére azonban már az 1990-es évek óta fenik a fogukat az ingatlanfejlesztők. A természetvédelmi hatóságoknak korábban már legalább egy projektet, egy „ökohotel” megépítését sikerült megakadályozniuk.

A tengeri teknősöket az utóbbi időben a táplálékkal összetéveszthető műanyagok jelenléte az óceánokban és a globális felmelegedés következtében a populációkban felboruló nemi egyensúly is kihívások elé állítja.

A Xcacel strand területének egy része ráadásul védett övezet Fotó: diego_cue/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Egy kis odafigyeléssel fényesebb lehet a tengeri teknősök jövője A közösségi oldalakon virágzik az illegális állatkereskedelem Nyári estékre... A madarak sincsenek biztonságban a műanyagtól Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam