2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nepálban tíz év alatt a kétszeresére nőtt a vadon élő tigrisek száma

Nepálban alig tíz év alatt megduplázódott a vadon élő tigrisek száma, és ezzel a Természetvédelmi Világszervezet (WWF) szerint az első olyan ország lesz, ahol sikerül elérni a védett nagymacskák megóvása érdekében kitűzött célokat – számolt be a hvg.hu.

„Nepál lenyűgöző példát mutat” – mondta el vasárnap Berlinben Eberhard Brandes, a szervezet németországi igazgatója. Hangsúlyozta, hogy az eredményt azért lehetett elérni, mert a tigrisek élőhelyének védelmével kapcsolatos intézkedéseket következetesen végrehajtják.

Azért dolgoznak, hogy még sokáig osonhasson... Fotó: Moni Sertel/flickr.com

Nepálban 2009-ben még 121 vadon élő tigrist tartottak számon, jelenleg azonban már 235 szabadon élő példány van az országban

– közölte a WWF.

Száz éve még csaknem százezer tigris élt világszerte vadon, ám a 2000-es évekre drasztikusan lecsökkent a populációjuk. A tigrisek kihalása elleni küzdelem mérföldköve volt a 2010-ben Szentpéterváron tartott konferencia, amelyen annak a 13 országnak az állatvédői találkoztak, ahol még vadon élnek a nagymacskák.

Fotó: Karunakar Rayker/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A gyógyulásukat szolgáló készítmény pusztítja a méheket Valószerűtlennek tűnő „kutyapók” rejtőzik az ecuadori esőerdő mélyén Amiről a régi tájképek mesélnek Ezért rózsaszín Somogyszobon és Bolháson a csapvíz Chicago is megújulóra váltana
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam