2020. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás az állatok világnapja alkalmából

Az állatok világnapja alkalmából összefog a Viasat Nature és a Noé Állatotthon. Céljuk, hogy közös erővel hívják fel a figyelmet az állatvilág változatosságára és a természeti kincseink sérülékenységére.

Október 4-én, Szent Ferenc halálának évfordulóján, 1931 óta világszerte az állatok jóllétére, az állatok helyzetének javítására irányult a természetszerető emberek figyelme. A Viasat Nature évek óta kiemelt ügyként kezeli az állatok világnapját. Idén a tv-csatorna a jeles nap alkalmából Budapest legnagyobb állatmenhelyével, a Noé Állatotthonnal fogott össze.

Assisi Szent Ferenc prédikál az állatoknak Fotó: Jan Siberechts/Wikimedia Commons

Az állatvilág sokszínűségét és sérülékenységét a Noé Állatotthon lakói is jól példázzák: a rászoruló kutyák és macskák százai mellett találkozhatunk itt lovakkal, emukkal, ormányos medvékkel, rókákkal, sőt, akár majmokkal is.

Támogatása és elhivatottsága jeléül a Viasat Nature adománygyűjtő akciót indított a menhely számára, amelyhez a csatorna pénzadománnyal is hozzájárul.

A kampány első állomásaként október 1. és október 5. között a tv-csatorna a Noé Állatotthon öt különleges lakóját mutatja be a Viasat Nature Facebook-oldalán. Minden egyes kedvelés vagy megosztás 1 forint támogatást jelent. Emellett minden bejegyzésben felhívják a figyelmet az adományozás lehetőségére is.

Forrás: Ebugatta TV/youtube.com

Az együttműködés október 7-én, vasárnap nagyszabású rendezvénnyel zárul: a Noé Állatotthon 10 és 16 óra között várja az érdeklődőket, ahol az állatok mellett a fókusz a környezettudatos és erőszakmentes szemlélet és életmód bemutatásán lesz. Egész nap koncertek, izgalmas szellemi és fizikai akadályversenyek várják az ide látogató kicsiket és nagyokat egyaránt.

A világnaphoz kapcsolódóan a Viasat Nature csatornán is az állatoké lesz a főszerep.

Az állatok világnapján országszerte számos ismeretterjesztő és szórakoztató program várja az érdeklődőket, így például a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetére és a Fővárosi Állat- és Növénykert rendezvényére is érdemes lesz ellátogatni.

Neked ajánljuk
Aminek örülhettünk 2019-ben A Szuezi-csatornán át invazív, idegen fajok árasztják el a Földközi-tengert Köszöntsük fagyos futamokkal a későn jött zimankót A környezetkárosító vállalatok kipontozódhatnak A Subaru is villanyra vált
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam