2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jótékonysági licit a Vadmadárkórház segítésére

Elütött, áramütést szenvedett, sérült madarak, vadállatok gyógyulnak, és sokszor életük végéig laknak a sukorói Vadmadárkórházban, amit önkéntes csapat működtet. Hogy ők gyógyíthassanak, most mindenki segíthet a Facebookon indult, október 14-i jótékonysági liciten.

Az intézmény alapítványként működő civil szervezet, amely csak támogatásokból tudja fenntartani magát. A Székesfehérvár melletti Sukorón működő Vadmadárkórházat most hatalmas összefogással, a Facebookon indult jótékonysági liciten egy ország próbálja támogatni, hogy ne kelljen többé kiírni az ajtóra: zárva, mert elfogyott az állatok kezelésére szánt összeg, nem tudnak több beteget fogadni.

Pedig sérült, leggyakrabban éppen az ember miatt bajba jutott kisállatokból mindennap bőven érkezik,

és az sem számít ritkaságnak, hogy az önkéntesek a munkanapjukat követően hajnali egykor tudják csak becsukni maguk mögött a műtő ajtaját.

A Vadmadárkórház munkatársa tart bemutatót gyerekeknek a Muzsikál az erdő rendezvény vendégeként Fotó: vadmadarkorhaz.hu

A jótékonysági licit kapcsán kialakult összefogás azonban jól példázza, hogy egyre többen vannak, akiknek igenis számít, hogy segíthessenek. Az árverés eredetileg Székesfehérvárról, egy magánszemélytől indult, mostanra pedig már az ország több pontjáról csatlakoztak hozzá, és olyan művészek is a kezdeményezés mellé álltak, mint Oszter Alexandra vagy a Sturcz-Wittner Festőstúdió Fess-Te-gess csapata.

A Bagoly című, 40x50 cm-es akrilfestményt a Sturcz-Wittner Festőstúdió Fess-Te-gess csapata ajánlotta fel a Vadmadárkórház támogatására Fotó: Fotó: facebook.com/vadmadarkorhaz

A szabály egyértelmű: licitálni az adott felajánlás képe alatt kommentben lehet – többek között egyedi hűtőmágnesekre és bögrékre, madaras és különböző kisállatos termékekre, festményekre, könyvekre, belépőkre, de különleges növényekre és fákra is.

A jótékonysági licit október 14-én 21 óráig tart, és a felajánlásokból befolyt összeget teljes egészében a Vadmadárkórház kapja meg.

A kezdeményezésről bővebben itt olvashat.

Neked ajánljuk
Országos madárfotó-pályázat a tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Videó: a sok víz drámája Kínában Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet Hogyan harcolnak az óriáscégek a klímaváltozás ellen?
Tovább a forrásra: fmc.hu
Vissza
Hírfolyam