2019. augusztus 23., Bence
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás megnégyszerezte a katasztrófák számát

A globális felmelegedés hatására az 1970-es évek óta megnégyszereződtek a klímával összefüggő katasztrófák a Vöröskereszt és a Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) szerint.

Az 1970-es években a segélyszervezetnek évente 80-100, időjárással összefüggő katasztrófával kellett foglalkoznia, az elmúlt évben azonban már 400 ilyen eset volt – közölte Elhadj As Sy, az IFRC főtitkára.

A Michael hurrikán által súlyosan megrongált épületek a floridai Mariannában. A szélsőséges időjárási jelenségek már ma is évente 22,5 millió embert kényszerítenek otthonaik elhagyására Fotó: MTI/AP/Brendan Farrington

Egy Genfben tartott konferencia keretében az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) vezetője, Gernot Laganda a klímaváltozás humanitárius következményeire figyelmeztetett. Kiemelte:

Ha a Föld felmelegedése eléri a két Celsius-fokot, 189 millió embert fenyeget az élelmiszerhiány.

Négy Celsius-fokos emelkedés esetében az érintettek száma átlépi az egymilliárdot  – mondta Laganda.

A pénteki genfi konferencia célja az IPCC-jelentés javaslatainak feldolgozása volt. Az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) hétfőn bemutatott jelentése nagyobb erőfeszítéseket követelt annak érdekében, hogy a Föld felmelegedésének mértékét 1,5 Celsius-fokban korlátozni lehessen.

Neked ajánljuk
A természetvédelem csendes hősei WWF: 53 százalékkal csökkentek az erdőben élő gerincesek 50 év alatt Megnyugtató ölelések gyűrűjében Szibériát is élhetetlenné teszi a klímaváltozás Kétmilliárdos fejlesztés az oroszlányi hulladékkezelőnél
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam