2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas pusztítást végzett a Michael hurrikán Floridában

A Michael volt az egyik legerősebb vihar, ami elérte az Egyesült Államokat, múlt szerdán 250 km/h-s széllökésekkel csapott le Florida egyes részeire, de három másik amerikai tagállamban is pusztított.

Összesen 29 ember halt meg, de az áldozatok száma a hatóságok szerint még emelkedhet, mert sokakat eltűntként keresnek. Floridában a legsúlyosabb a helyzet, ott már 19-re emelkedett az áldozatok száma, hatan Virginiában, hárman Észak-Karolinában, egy ember pedig Georgiában halt meg – írja az index.hu.

Nagyon sok emberről egyszerűen semmit sem lehetett tudni, csak annyit, hogy a megsemmisült házakban voltak a vihar kitörése előtt.

Megsemmisült épületek a Michael hurrikán pusztítása után a floridai Mexico Beach üdülővárosban 2018. október 12-én Fotó: MTI/AP/Gerald Herbert

1200 embert kellett átmeneti szállásokon elhelyezni. Mexico Beach nagy része romokban hever, és sok kimenekített lakos még azt sem tudja, mi maradt meg az otthonából. Egyelőre még folynak a mentési munkálatok, és a hatóságoknak még biztonságossá kell tenniük a területet.

Az áram- és a telefonszolgáltatás csak fokozatosan áll helyre, kedden még több mint 158 ezer fogyasztó volt áram nélkül a négy tagállamban, a többségük Floridában. A benzinkutaknál és a boltok előtt többórás sorban állások alakultak ki. Olyan részek is vannak, ahova légi hídon szállítottak élelmiszert és vizet az embereknek.

A Michael hurrikán pusztítása a floridai Mexico Beach üdülővárosban 2018. október 11-én Fotó: MTI/AP/Chris O'Meara
Neked ajánljuk
Több ezer látogatónak kellett elhagynia a Yellowstone-t Aggasztóan magas hőmérséklet és erdőtüzek Spanyolországban Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam