2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az állattartás bizony felelősség

A kutya viselkedéséért a körülötte élő emberek felelnek – mondta a súlyos kutyatámadások kapcsán a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője.

Ha egy kutya egész életét egy kertbe zárva tölti, nem biztos, hogy tudja, mi a helyes, ha ismeretlen emberekkel, állatokkal találkozik – mondta el Schneider Kinga az M1 Ma este című műsorában. Ma már nemcsak kutyaiskolák, de kutyaóvodák is vannak, ami azért fontos, mert

ezeknél az állatoknál életük első hónapjaiban alapvetően eldől, milyen lesz a viszonyuk a többi állathoz és az emberekhez.

Kérdésre válaszolva rámutatott arra is: a jog nem ismer veszélyes fajtákat, csak egyedeket lehet veszélyessé nyilvánítani.

A nem megfelelő kerítés miatt kóborló állat gazdája akár pénzbüntetéssel is sújtható Fotó: pixabay.com

A jelenlegi szabályozás alapvetően jó, a hatósági fellépés viszont lehetne határozottabb. Sok olyan kutya kóborol az utcákon, amelynek van gazdája – figyelmeztetett az állatotthon szóvivője. Schneider Kinga úgy véli, üdvözlendő lenne a kutyatartási jogosítvány bevezetése, hogy csak a szükséges feltételeket teljesítők tarthassanak kutyát.

Neked ajánljuk
26 év után újra láttak itthon halvány sarlósfecskét Percenként tíz focipályányi trópusi őserdő pusztult el 2021-ben Magyar Mezőgazdaság: Csak minőséggel lehet fennmaradni (videó) Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam