2019. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább nőtt a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma

Nyolc újabb holttestet találtak a mentőalakulatok a lángok martalékává vált Paradise kisváros leégett lakóházaiban.

Két emberéletet követeltek a legnépesebb amerikai állam másik végében, délen pusztító erdőtüzek, így a halottak száma már 58-ra emelkedett, miközben mintegy kétszáz ember sorsáról még mindig nem tudni semmit.

Legalább 546 négyzetkilométeren ég az erdő, az eddigi összesítések szerint több mint 7600 épület semmisült meg. A szóban forgó terület mintegy 35 százalékán sikerült megfékezni a lángok terjedését.

Repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal küzdenek a lángok megfékezésén a kaliforniai Simi Valley környékén pusztító erdőtűz helyszínén 2018. november 12-én Fotó: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

Az oltásban nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, több mint hatszáz tűzoltóautót, 21 helikoptert, 107 földgyalut és 71 vízszállító tartálykocsit vetettek be.

Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Kaliforniát, és utasította a hatóságokat, hogy a szövetségi költségvetésből fordítsanak pénzt a természeti csapás elleni védekezésre.

Neked ajánljuk
Elmúlás – a természettel összhangban Állatkertek nélkül már nem létezne az európai bölény a szabad természetben A brazil kongresszus az őslakosok és a természet mellett foglalt állást Válságossá válhat a helyzet Afrikában – korábban érkezett a szárazság 1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal)
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam