2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább nőtt a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma

Nyolc újabb holttestet találtak a mentőalakulatok a lángok martalékává vált Paradise kisváros leégett lakóházaiban.

Két emberéletet követeltek a legnépesebb amerikai állam másik végében, délen pusztító erdőtüzek, így a halottak száma már 58-ra emelkedett, miközben mintegy kétszáz ember sorsáról még mindig nem tudni semmit.

Legalább 546 négyzetkilométeren ég az erdő, az eddigi összesítések szerint több mint 7600 épület semmisült meg. A szóban forgó terület mintegy 35 százalékán sikerült megfékezni a lángok terjedését.

Repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal küzdenek a lángok megfékezésén a kaliforniai Simi Valley környékén pusztító erdőtűz helyszínén 2018. november 12-én Fotó: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

Az oltásban nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, több mint hatszáz tűzoltóautót, 21 helikoptert, 107 földgyalut és 71 vízszállító tartálykocsit vetettek be.

Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Kaliforniát, és utasította a hatóságokat, hogy a szövetségi költségvetésből fordítsanak pénzt a természeti csapás elleni védekezésre.

Neked ajánljuk
A természetvédelem csendes hősei WWF: 53 százalékkal csökkentek az erdőben élő gerincesek 50 év alatt Megnyugtató ölelések gyűrűjében Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam