Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább nőtt a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma

Nyolc újabb holttestet találtak a mentőalakulatok a lángok martalékává vált Paradise kisváros leégett lakóházaiban.

Két emberéletet követeltek a legnépesebb amerikai állam másik végében, délen pusztító erdőtüzek, így a halottak száma már 58-ra emelkedett, miközben mintegy kétszáz ember sorsáról még mindig nem tudni semmit.

Legalább 546 négyzetkilométeren ég az erdő, az eddigi összesítések szerint több mint 7600 épület semmisült meg. A szóban forgó terület mintegy 35 százalékán sikerült megfékezni a lángok terjedését.

Repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal küzdenek a lángok megfékezésén a kaliforniai Simi Valley környékén pusztító erdőtűz helyszínén 2018. november 12-én Fotó: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

Az oltásban nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, több mint hatszáz tűzoltóautót, 21 helikoptert, 107 földgyalut és 71 vízszállító tartálykocsit vetettek be.

Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Kaliforniát, és utasította a hatóságokat, hogy a szövetségi költségvetésből fordítsanak pénzt a természeti csapás elleni védekezésre.

Neked ajánljuk
A brit utak mentén húzódó füves sáv újabban a fajgazdagsághoz vezet A legbájosabb sivataglakók is megsínylik a felmelegedést E-könyv – Tenger a tengerben – A Sargasso-titok Kedves Szomszédaim, miben segíthetek? Magyar technológiák segíthetik a nyugat-balkáni térség klímavédelmét
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam