2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elpusztult Max, a sokat szenvedett medve

Egy angol nyelvű Facebook-bejegyzésben adta a világ tudtára a Zernyest melletti Liberaty medvemenedékhely, hogy elpusztult Max, Románia legtöbbet szenvedett medvéje. A szerencsétlen sorsú medvét drogozott sörrel bódították 9 éven keresztül, lereszelték a fogait, és kiszúrták a szemét, hogy ne bánthassa a vele fényképezkedni akaró turistákat.

A nagytestű barna medve 1997-ben született, s már kis bocsként elszakították anyjától. A Peles-kastélyhoz vitték, ahol arra fogták be, hogy naphosszat fotózkodjon a turistákkal. Kegyetlen tulajdonosai kiszúrták a szemét, amikor azt észlelték, hogy a fényképezőgép villanófényére idegesen reagál. Lereszelték a fogait, és éveken keresztül nyugtatókkal „feldúsított” sörrel itatták, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket. Amikor a turisták arra panaszkodtak, hogy túl erős az állat szaga, sprével fújták le a medvét.

A kis Max a Peles-kastély kertjében, egy fához láncolva  Fotó: maszol.ro

Max szenvedései 2006-ban értek véget, amikor a Zernyest melletti Libearty medvemenhelyre került. A hosszú évek megpróbáltatásai nyomot hagytak az egészségén: ízületi gyulladásban szenvedett, majd a teste hátsó fele lebénult. November eleje óta sem enni, sem inni nem volt már hajlandó, a szíve pedig hétfőn megszűnt dobogni – olvasható a maszol.ro portálon.

Neked ajánljuk
Nem égetnék az esőerdőt, ha nem ennénk ennyi marhahúst? Jó hír, hogy hosszú idő után idén kisebb lesz az ózonlyuk (videókkal) Környezetbarát textilkollekciót vezet be a Lidl Tippek mosáshoz – a kevesebb mikroműanyagért Letölthető klímamentő plakát
Tovább a forrásra: maszol.ro
Vissza
Hírfolyam