2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

1300 ember tűnt el a kaliforniai tűzvészben

Jelentősen nőtt a kaliforniai tűzvész eltűntjeinek száma, a hatóságok vasárnapi összesítése szerint már 1300 olyan ember van, akiknek sorsáról nem tudni semmit.

Vasárnapig a katasztrófa 76 halálos áldozatot követelt, de ahogyan a mentők átfésülik a sok helyen porig leégett településeket és erdőket, az áldozatok lélekszáma növekedhet.

A Kalifornia északi részén égő terület 55 százalékán sikerült megfékezni a lángok terjedését, a déli vidékeken, Los Angeles környékén pedig 82 százalékán.

A tűzoltók és mentésben részt vevők versenyt futnak az idővel, a vasárnap reggeli meteorológiai előrejelzések ugyanis erősödő széllökésekre és nyomukban újabb tűzfészkek kialakulására számítanak.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Mike Nelson

Az államban sok helyen sűrű, fekete füstköd gomolyog, a San Francisco-öböl környékén az emberek védőmaszkokban járnak az utcán. Sok településen ingyen osztják a maszkokat. A meteorológusok szerint a hét közepén eső jöhet, ez azonban – bár segít a tűz oltásában – megnehezíti majd az áldozatok utáni kutatást.

Neked ajánljuk
Az amazóniai tüzek gyorsíthatják az Andok gleccsereinek olvadását A világörökség részét képező Gondwana esőerdő egyötöde égett le Ausztráliában Télen sem kell lemondani a szívet vidámító zöld növényekről Videón Alaszka fél évszázados jégolvadása Nem csak karácsonykor kellene halat ennünk
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam