2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Véget ért Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvésze

Kaliforniában mindenütt sikerült megfékezni a több mint két hete pusztító tűzvészt.

A Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvészeként emlegetett katasztrófa 88 halálos áldozatot követelt, és még mindig 249 az eltűntek száma –  jelentette be vasárnap a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal. Korábbi híradások 1300 eltűntről szóltak, de időközben sokan előkerültek – számolt be az MTI alapján az Index.

A november 2-án fellobbant tüzekben Kalifornia északi vidékein mintegy 14 ezer lakóépület és további több mint 5000 épület dőlt romba vagy égett porig, a Los Angeles környékén pusztító – és már szerdán megfékezett – tűzvésznek pedig három halálos áldozata volt, a lángok 1500 épületet tettek tönkre.

Leégett lakóház romja a kaliforniai erdőtűz pusztítása után Malibuban 2018. november 13-án
Fotó: MTI/AP/Reed Saxon

A szerda óta folyamatosan zuhogó eső a tűzoltók munkáját ugyan segítette, ám a mentést nehezítette. Több helyen is kisebb földcsuszamlások voltak, vasárnap a hatóságok áradások veszélyére figyelmeztettek.

Az Egyesült Államokban is egyre gyakoribbá váló erdőtüzekkel kapcsolatban egyre több tudományos elemzés mutat rá a klímaváltozással együtt járó szárazság szerepére is.

Neked ajánljuk
Világos útmutatás a fényszennyezés visszaszorítására Először találtak mikroműanyagot ragadozó madarak szervezetében A tenger mélyén rejtőzik a világ leghalálosabb tava A debreceni állatkertet segíti a Globus Újabb villany-pick-up a láthatáron!
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam