2019. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztrálok százait telepítették ki a bozóttüzek miatt

Ausztrálok százait telepítették ki otthonaikból a bozóttüzek miatt az ország északkeleti részén található Queenslandben.

Az ilyenkor megszokottnál 10 Celsius-fokkal melegebb, szeles és száraz időjárás miatt az ausztrál államban mintegy 40 helyszínen gyulladt ki az aljnövényzet. A legkomolyabb, ötven kilométer hosszú bozóttűz a Deepwater Nemzeti Park közelében tombol. A csütörtökön fellobbant, helyenként 12 méteres lángok hat otthonban okoztak kárt, és több mint 16 hektárt égettek fel a térségben.

„A világnak ebben a szegletében eddig nem tapasztaltunk hasonló időjárási körülményeket. Példátlan”

– mutatott rá egy queenslandi tisztségviselő, Katarina Carroll. Hozzátette, hogy további épületek válhatnak a lángok martalékává.

Fotó: MTI/EPA/AAP/Paul Beutel

A tűzoltók munkáját leginkább a szálló zsarátnok nehezíti – mondta el a tűzoltóság egyik illetékese, Paul Smeath. „A tűz olyan gyorsasággal terjedhet, hogy nem biztos, hogy képesek leszünk megfékezni. Hatalmas a forróság itt” – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Aki fát ültet, bízik a jövőben Ausztrália delfinjei is megsínylik a klímaváltozást Egy elszomorítóan izgalmas sorozat indult a Spektrumon A világ legintelligensebb madara A Lotusnak is lesz villanyautója
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam