2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Világrekorder pontyot fogtak Magyarországon

Soha senki nem fogott még ekkora pontyot, és ez nemcsak Magyarországra vonatkozik, hanem az egész világra. Mindenkit megdöbbentett a több mint 51 kilogrammot nyomó hal. A szerencsés horgász egy külföldi turista. (Videóval.)

A Balaton-felvidéken, a Balatonederics mellett található Euro Aqua Lake tóból fogták ki november 23-án a világ eddig legnagyobb pontyát, ami a mérlegelésen 51,2 kilogrammosnak bizonyult.

Ezzel átlépte a csodának számító 50 kilogrammos álomhatárt!

A világrekorder ponty és a szerencsés horgász Fotó: agraroldal.hu

Ez a horgásztó egyébként már adott egy világrekorder halat, legutóbb tavaly, 2017 októberében fogtak ki egy 49 kilogrammot nyomó óriás tükörpontyot. Már az a hír is bejárta a világsajtót, és akkor visszaengedték a vízbe a nem mindennapi halat. Ezután a tó weboldalán kiírták, hogy ez a hal néhány éven belül ütni fogja az 50 kilogrammos álomhatárt. Ez pedig meg is történt!

Egy külföldi horgász, Michael Schoenmakers büszkélkedhet a hallal, ugyanis az ő horgára akadt most. A videón megnézheted te is a gigantikus méretekkel rendelkező pontyot:

Neked ajánljuk
A mélykúti júdásfa lett idén az év fája Megérkeztek a darvak a Hortobágyra (csodás videókkal) Milyen a valóságos mérete az aszteroidáknak? (videó) Medvét láttak Miskolcon (videóval) Málnatermesztés a sivatagban? Igen!
Tovább a forrásra: agraroldal.hu
Vissza
Hírfolyam