2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mintegy száz szibériaitigris-kölyök született idén a világ legnagyobb tenyészközpontjában

Idén 98 szibériaitigris-kölyök született a világ legnagyobb tenyészközpontjában, az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban. A Harpinban lévő szibériaitigris-parkban több mint ezer szibériai tigris él. Cikkünkben rövid riport is látható a kis tigriskölykökről.

A parkban hozták létre a kínai szibériaitigris-tenyészközpont egyik létesítményét, a közeli Mudancsiang városában pedig egy másikat. A hejlungcsiangi nagymacska-tenyészközpont fajmentő program keretében létesült 1986-ban, akkor még csak nyolc szibériai tigris élt a park területén.

„Szabályozzuk, hogy évente hány szibériai tigris szülessen, hogy biztosítsuk a faj pedigréjét” – hangoztatta Liu Dan, a park illetékese.

A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, főleg Kína északkeleti térségében és Oroszország távol-keleti részén él.

Li Hszin parkőr, aki a világra jött állatokért felelős, nemcsak eteti a kölyköket, hanem naponta méri a súlyukat, ellenőrzi a hőmérsékletüket, és ő tartja rendben az állatóvodát. Íme a CCTV+ rövid riportja a tigriskölykökről és gondozójukról:

Neked ajánljuk
Merkel többet várna Pekingtől Műanyagfüggőségünk nyomai örökre velünk maradhatnak Folyamatosan nő az elektromos töltőpontok száma A 2019-es nemzetközi asztrofotó-pályázat kategóriagyőztes képei (képgaléria) A méhlepényig eljuthat a várandós nők által belélegzett szennyezett levegő
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam