2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Székelyföldi faültetés a jövőbe vetett hittel

Követhető példa az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetségének programja. Tavaly középiskolák udvarán, a napokban pedig napközik és a városi bölcsőde kertjében ültettek el gyümölcsfákat: fiataloknak és gyerekeknek, „a jövőbe vetett hit” gondolatával.

A szervezet tagjai nyolcvan gyümölcsfacsemetét ültettek el Székelyudvarhely napközijeiben és a városi bölcsődében. Múlt héten a Ficánka Napközi Otthonnál kezdődött a munka, majd a Kipi Kopi Napközi két tagóvodájában, valamint a Zsibongó, a Villanytelepi, a Csillagvár Napközi és a Városi Bölcsőde udvarán is volt faültetés.

Összesen nyolcvan alma-, körte-, meggy-, cseresznye-, szilva-, őszibarack-, sárgabarack-, szelídgesztenye- és madárbirscsemetét helyeztek földbe,
eltérő számban, a befogadóképességnek megfelelően. A munkába a szociális segélyben részesülőket is bevonták.

Fotó: szekelyhon.ro/Barabás Ákos

A facsemetéket Bándi Ferenc, a Hontfar Kft. tulajdonosa ajánlotta fel. Mint elmondta,

nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek már egészen kis korban megismerkedjenek a növényekkel, gondoskodjanak róluk, lássák, hogyan lesz a virágból gyümölcs.

Az ültetést Pál János Levente, a Zeni Green Garden Kft. tulajdonosa vezette. „Nem véletlenül választottam a kertészetet hivatásomul, mindenem a természet, és ezt szeretném ügyfeleimnek is átadni. Ezért szálltam be ebbe a projektbe is, hiszen nagyon szépnek és hasznosnak tartom. És annak is örülni fogok, hogy tavaly született lányom, amikor olyan idős lesz, már gyümölcsfákkal beültetett oviba járhat majd” – fejtette ki a vállalkozó, aki egyébként Bándi Ferenccel együtt maga is UKKSZ-tag.

Neked ajánljuk
Erdősítés robotdinoszauruszokkal? (videóval) Folytatódik a településfásítási program Angliai erdősítés: megéri a természetbe fektetni Kína búcsút mondott a bitcoinbányáknak Tetszettek a fogyasztóknak a Coca-Cola papírpalackjai
Tovább a forrásra: szekelyhon.ro
Vissza
Hírfolyam