2019. szeptember 15., Enikő, Melitta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kikerültek a szabadba az ausztrál erszényesnyulak

Több mint száz éve éltek legutóbb Új-Dél-Walesben erszényesnyulak, most azonban egy csapatnyi, fogságban született és nevelkedett egyedet szabadon engedtek Narrabri város mellett.

A BBC beszámolója szerint a hosszú fülű, kicsiny, éjszakai életet élő állatokat legutóbb 1912-ben látták a vadonban. A szabadon engedést az állatvédelem kiemelkedő eredményeként értékelték a tudósok.

A harminc erszényesnyúl egy ragadozóktól mentes, 32 kilométer hosszú kerítéssel védett területen fog élni, mivel félő, hogy védelem nélkül gyorsan kipusztulnának.

A főként gyökereken, hangyákon, pókokon élő kis erszényes azután tűnt el Ausztrália legnépesebb államából, hogy megjelentek és elszaporodtak a kontinensen nem honos ragadozók, köztük a macskák és a rókák.

Fotó: wikipedia.org
Neked ajánljuk
Vészesen csökken a tigriscápák populációja Ausztráliában, egyúttal megnőtt a cápatámadások száma Egy szomorú tőzsde abszolút favoritja: a rózsafa Perzselő nyár köszönthet Ausztráliára David Gilmour: Gitáraukcióval a klímaváltozás ellen Feltalálták a szolármotort
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam