Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 2., Áron
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az afrikai vadonban felnőtt francia kislánynak az állatok voltak a legjobb barátai

Tippi a szokatlan gyerekkorát természetfotós szüleinek köszönhette, akik Namíbiában töltöttek 10 évet az afrikai vadonban született kislányukkal. Tippi és a vadállatok között különleges kötődés alakult ki. 

„Nekem az állatok a legjobb barátaim” – mondta a kislány, aki Abut, az 5 tonnás afrikai elefántot a bátyjaként emlegette, de az összes állatot szerette. Bátran ölelte át az óriás kecskebékát, puszta kézzel fogta meg a mérges kígyót, amely soha nem marta meg, és imádott struccon lovagolni.

A kislány édesanyja szerint Tippi kiismerte az ott élő állatok gondolkodásmódját, és tudott velük kommunikálni. Hitt abban, hogy az állatok ugyanolyanok, mint ő, semmi félelmet nem érzett a ragadozókkal szemben, és barátként kötődött hozzájuk. Azt mondta, hogy „a gyerekeket nem bántják, és ha sokat játszol velük, akkor egyszer csak barátok lesztek”.

A szülők, Alain Degr és Sylvie Robert dokumentumfilmet készítettek Tippi életéről (Tippi in Africa), és könyv (Tippi: My Book of Afrika) is született róla.

A most 28 éves Tippi szívesen emlékszik vissza gyerekkorára. „Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen gyerekkorom lehetett, 10 csodálatos évet töltöttem Afrikában, ami életem legboldogabb időszaka volt.”

Fotók: Impress Magazin-válogatás

A Tippiről készült dokumentumfilm angol felirattal:

Neked ajánljuk
Megérkezett az első fekete gólya Gemencbe A Föld legtitokzatosabb folyama: a Kongó Lassan, de folyamatosan nő a súlyosan veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvúk száma Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam