2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar vizslák vigyázzák a rendet az amerikai reptereken

Egy érdekes hír a világ másik végéről: az amerikai repterek biztonsági szolgálatai egyre nagyobb számban alkalmaznak lógó fülű kutyafajtákat arra hivatkozva, hogy ezek az állatok kevésbé rémisztik meg az utasokat egy-egy intézkedés során. Az öt kiemelt fajta között van a magyar vizsla is.

Az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala (Transportation Security Administration) felel az államok területén utazók biztonságáért. A repterek védelmét is ők látják el, és az összes rendfenntartó szerv közül ennek a hivatalnak a kötelékében szolgál a második legtöbb kutya.

Az ügynökségnél azt tapasztalták az elmúlt években, hogy

a lógó fülű kutyákat az utazóközönség jobban elfogadja, kevesebb feszültséget, félelmet generálnak, ezért úgy döntöttek, hogy a jövőben elsősorban vadászkutyák közül választanak.

Az elmúlt egy évben az ügynökség 80 százalékban az új iránynak megfelelően vásárolt kutyákat. Alapvetően öt kutyafajtát részesítenek előnyben:

a rövid szőrű magyar vizslát, a rövid szőrű német vizslát, a drótszőrű német vizslát, a labrador retrievert és a golden retrievert.

A hegyes fülűek közül a német juhászkutyákat és a belga malinois-kat használják. Természetesen nem a fülek szerint válogatják a kutyákat, hanem egészséges, jó szimatú, és emberek között is kiválóan teljesítő ebeket keresnek, s ezek az állatok nemcsak a rendfenntartásban, de a drog- és bombakeresésben is kiválóan helytállnak.

Neked ajánljuk
Működésképtelen lenne a Föld a gombák nélkül, rájuk is ügyelnünk kell Két év alatt találták meg Uri Geller skót szigetének egyetlen patkányát Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam