2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hóval betemetett zergét mentettek az osztrák vasutasok (videó)

Egy szarva hegyéig betemetett zergét ástak ki a hóból osztrák vasutasok, az erről készült videót már közel 1 millióan nézték meg az ÖBB vasúttársaság közösségi oldalán. A videót már több mint egymillió ember látta.

Az állatot egy hóeltakarítást végző vasúti jármű temette be kedden a sínekről félresöpört hóval az Ausztria középső részén fekvő Gesäuse Nemzeti Parkban. A kotrómozdony vezetőjét kísérő és a vasúti pálya két oldalát figyelő munkások észrevették, hogy az oldalra kotort hóval „valamit” betemettek. A hókotró megállt, a két munkás sietve leszállt, és lapáttal kiásta a hóból a zergét, amelynek csak a szarva hegye látszott ki, az is alig.

A kiszabadított, sértetlen állat sietve odébbállt, és eltűnt a hegyoldalban.

Mint a vasúttársaság közölte, 50-80 centiméteres havat takarítottak el a forgalom elől lezárt pályaszakaszon, amikor az eset történt. A vasúti hókotró csak mintegy 30 kilométer/óra sebességgel halad, ám így is hamar óriási mennyiségű hótömeg zúdul a vasúti pálya mellé. A hó alatt rekedt zerge a mozdony erőteljes hangjelzése ellenére sem tudott időben elmenekülni.

A közösségi oldalon rengeteg hozzászóló dicsérte a vasutasokat, amiért megmentették az állatot. Íme a videó:

Neked ajánljuk
Nő a grizzlyk élettere, de még óvni kell őket Visszatérhetett természetes élőhelyére egy befogott szumátrai tigris (videóval) Vízinövényekből zöld csomagolóanyag Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam