2019. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hóval betemetett zergét mentettek az osztrák vasutasok (videó)

Egy szarva hegyéig betemetett zergét ástak ki a hóból osztrák vasutasok, az erről készült videót már közel 1 millióan nézték meg az ÖBB vasúttársaság közösségi oldalán. A videót már több mint egymillió ember látta.

Az állatot egy hóeltakarítást végző vasúti jármű temette be kedden a sínekről félresöpört hóval az Ausztria középső részén fekvő Gesäuse Nemzeti Parkban. A kotrómozdony vezetőjét kísérő és a vasúti pálya két oldalát figyelő munkások észrevették, hogy az oldalra kotort hóval „valamit” betemettek. A hókotró megállt, a két munkás sietve leszállt, és lapáttal kiásta a hóból a zergét, amelynek csak a szarva hegye látszott ki, az is alig.

A kiszabadított, sértetlen állat sietve odébbállt, és eltűnt a hegyoldalban.

Mint a vasúttársaság közölte, 50-80 centiméteres havat takarítottak el a forgalom elől lezárt pályaszakaszon, amikor az eset történt. A vasúti hókotró csak mintegy 30 kilométer/óra sebességgel halad, ám így is hamar óriási mennyiségű hótömeg zúdul a vasúti pálya mellé. A hó alatt rekedt zerge a mozdony erőteljes hangjelzése ellenére sem tudott időben elmenekülni.

A közösségi oldalon rengeteg hozzászóló dicsérte a vasutasokat, amiért megmentették az állatot. Íme a videó:

Neked ajánljuk
NASA-képek az Aletsch-gleccser olvadásáról Bécsben egyre több az áramkút Több pénzt költene klímavédelemre és innovációra az Európai Parlament A 2019-es év madara a gólyatöcs – rajzpályázat Farsangi álarcok az újrahasznosítás jegyében
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam