2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fogadj örökbe egy odúlakó madarat!

„Örökbefogadásoddal segítsd a munkánkat, természetvédelmi tevékenységünket! Egy madár örökbefogadása a barátodnak, rokonaidnak egyben ötletes és egyedi ajándék lehet” – olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MMTE) felhívásában. Az Egyesület több mint 20 éve foglalkozik a madarak életét és fészkelését segítő mesterséges költőodúk kihelyezésével és karbantartásával.

Természetesen e madarak több okból nem vihetők haza, de a „nevelőszülők” olyan különleges szolgáltatások és ajándékok tulajdonosai lehetnek, mint a névadás, emléklap vagy emléktábla (hol él, mikor, melyik odúkban kelt ki a madár, hány testvére volt stb.), hírlevelek vagy tájékoztatók a madár védelmi helyzetéről.

Az egyik örökbe fogadható odúlakó, a kék cinege Fotó: mme.hu/Lakat Sándor
Széncinege Fotó: mme.hu/Lakat Sándor

A támogató négy kategória közül választhat a támogatás mértékét és a támogatással járó jogosultságokat figyelembe véve (Alfa, Béta, Gamma, Delta). A kategóriákhoz tartozó adomány befizetésével (6000, 8000, 10 000 Ft, 10 000 Ft feletti összeg) válik az adományozó „nevelőszülővé”.

Ősszel kihelyezett mesterséges odú Fotó: mme.hu/Hák Flóra
Mesterséges odúban kikelt kuvikfióka Fotó: mme.hu/Hák Flóra
Szalakótafiókák egy mesterséges odúban Fotó: mme.hu/Hák Flóra

A nevelőszülők jogosultságai:

Akik kedvet kaptak a nevelőszülőségre, az Egyesület honlapján tudhatnak meg többet az örökbefogadás részleteiről.

Neked ajánljuk
Globális térkép készült arról, merre élnek a veszélyeztetett gerincesek Idén is ellepik a darvak a Hortobágyot Csalétek (rövid természetfilm) Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam