2020. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fogadj örökbe egy odúlakó madarat!

„Örökbefogadásoddal segítsd a munkánkat, természetvédelmi tevékenységünket! Egy madár örökbefogadása a barátodnak, rokonaidnak egyben ötletes és egyedi ajándék lehet” – olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MMTE) felhívásában. Az Egyesület több mint 20 éve foglalkozik a madarak életét és fészkelését segítő mesterséges költőodúk kihelyezésével és karbantartásával.

Természetesen e madarak több okból nem vihetők haza, de a „nevelőszülők” olyan különleges szolgáltatások és ajándékok tulajdonosai lehetnek, mint a névadás, emléklap vagy emléktábla (hol él, mikor, melyik odúkban kelt ki a madár, hány testvére volt stb.), hírlevelek vagy tájékoztatók a madár védelmi helyzetéről.

Az egyik örökbe fogadható odúlakó, a kék cinege Fotó: mme.hu/Lakat Sándor
Széncinege Fotó: mme.hu/Lakat Sándor

A támogató négy kategória közül választhat a támogatás mértékét és a támogatással járó jogosultságokat figyelembe véve (Alfa, Béta, Gamma, Delta). A kategóriákhoz tartozó adomány befizetésével (6000, 8000, 10 000 Ft, 10 000 Ft feletti összeg) válik az adományozó „nevelőszülővé”.

Ősszel kihelyezett mesterséges odú Fotó: mme.hu/Hák Flóra
Mesterséges odúban kikelt kuvikfióka Fotó: mme.hu/Hák Flóra
Szalakótafiókák egy mesterséges odúban Fotó: mme.hu/Hák Flóra

A nevelőszülők jogosultságai:

Akik kedvet kaptak a nevelőszülőségre, az Egyesület honlapján tudhatnak meg többet az örökbefogadás részleteiről.

Neked ajánljuk
Már legkevesebb egymilliárd nagyobb állat pusztulhatott el az ausztráliai erdőtüzekben Már legkevesebb egymilliárd nagyobb állat pusztulhatott el az ausztráliai erdőtüzekben Mi repül ott? – Kertek és parkok madarai A tengerből vesznek el területet Monaco terjeszkedéséért (videóval) A kihalás szélére sodródtak a tengeri teknősök
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam