Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Eddig több mint egymillióan nézték meg a péceli kutya megmentését – Amerikában is beszámoltak róla

A Marci nevű labrador, és a kutyát mentő magyar tűzoltók az amerikai szíveket is megmelengették. Az állat megmeneküléséről szóló videót január másodika óta több mint 1 millióan nézték meg a katasztrófavédelem közösségi oldalán.

A katasztrófavédelem honlapján megjelent hír szerint a Csunya-tó jegén rekedt négylábú kimentéséhez a budapesti tűzoltók segítségét kérték. A befagyott tó jege nagyon vékony volt, ezért fennállt a beszakadás veszélye, így a tűzoltó búvárszolgálatot is riasztották. A búvárok egy speciális, felfújható mentőszigettel közelítették meg a kutyát. Az eb nagyon kimerült és kihűlt volt, még ugatni is alig volt ereje. A búvárok a mentőszigetre helyezték, majd a partra vontatták, és átadták gazdájának. A parton állatorvos vizsgálta meg, s mint utóbb kiderült, az ijedtségen kívül nem esett baja Marcinak.

A videó, amely a BM OKF hivatalos Facebook-oldalán jelent meg Marci kutya megmentéséről:

A budapesti tűzoltó búvárok munkájáról még az amerikai Weather Channel is beszámolt.

A katasztrófavédelem Marci gazdájától kapta az alábbi fényképet a tűzoltók által kimentett labradorról, aki a jeges kaland után ismét önfeledten játszik. Kata a következő sorok kíséretében juttatta el hozzájuk a képet: „A mi kutyusunkat mentették ki sikeresen a Csunya-tó jegéről. Nem tudjuk elégszer megköszönni, hálásak vagyunk nagyon!”

Neked ajánljuk
Egy kegyetlenül magára hagyott kutya hihetetlen története Több száz egyeddel ritkítják a yellowstoni park bölényállományát, a természetvédők tiltakoznak Napelemet a kutyaházra? Segítsünk a partifecskéknek, nehogy veszélyes helyre költözzenek Tovább nőtt a zöld rendszámos autók száma
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam